Незабутні враження від екскурсії в планетарій!

  • Дата публікації: 05.12.2013

Скільки на небі зірок ? Що таке космос ? Як далеко від нас Сонце ?

Ці та багато інших питань ми задаємо собі, коли дивимось у небо.

4 грудня 2013 року студенти 31,32 груп економічного факультету разом зі своїм куратором Стрембіцькою Л. Л. відвідали «Планетарій» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

 На сьогодні НВЦ «Планетарій» – це сучасна науково-дослідна лабораторія, своєрідна родзинка фізико-математичного факультету зокрема та університету в цілому.

В планетарії студентам було запропоновано уявно побувати в космічному просторі та споглядати, як сходить і заходить Сонце, як з’являються зорі на вечірньому небі, які сузір’я вони утворюють. А з особливою цікавістю студенти слухали легенди по сузір’я, і кожен чекав дізнатись і побачити сузір’я, що відповідає його дню народження. Крім того, розповідь супроводжувалась мелодійною музикою, а тому всіх переповнювали романтичні почуття.

Потім студенти на мить поринули в середовище розширення Всесвіту, що імітувало наслідки Великого Вибуху, а незабаром побачили і зворотній процес. Також їм було продемонстровано, як проходить обертання планет навколо Сонця, показано модель параду планет. Студенти були в захваті від вражень в планетарії.

Студенти та їх куратор щиро вдячні Кузьмінському А.О. – лаборанту кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання за цікаву та незабутню подорож космічними просторами!

Міні галерея


Березень
Травень