Міжнародний день захисту інформації

  • Дата публікації: 02.12.2013

 

Міжнародний день захисту інформації почали відзначати з 1998 року , так як саме в тому році була зафіксована перша масова епідемія мережевого вірусу, що отримав назву за іменем свого розробника – ,,червь Морриса”, паралізувала роботу шести тисяч комп’ютерів в США.

Починаючи з 1998 року, щороку, 30 листопада з ініціативи Асоціації комп’ютерного обладнання проводяться міжнародні конференції щодо захисту інформації, супроводжувані масою цікавих заходів.

Щорічно, ,,Міжнародний день захисту інформації” проводиться під певним девізом, який поміщається на плакати та іншу друковану продукцію, котра випускається до свята. Протягом декількох років основною ідеєю всіх проведених заходів стало нагадування, що кожен користувач повинен особисто відповідати, забезпечувати і підтримувати захист інформаційних активів і ресурсів.

Для студентів економічного факультету 02.12.2013 року було проведено лекцію на тему ,,Захист інформації – запорука стабільного економічного зростання”.

У цьому контексті лекції було розглянуто наступні питання:

–     необхідність встановлення антивірусних програм;

–     важливість міжмережевих екранів (Firewall);

–     використання надійних паролів;

–     особливості фізичного захисту інформаційних ресурсів та активів.

Студенти ставили досить цікаві, актуальні на сучасному етапі розвитку національної економіки питання, на які лектор, викладач кафедри маркетингу та управління бізнесом Напрєєв Я. Л. давав вичерпні відповіді.

Шановні викладачі та студенти, захищайте власну інформацію, адже ми проживаємо в постіндустріальному суспільстві, де інформація керує світом!

Міні галерея


Березень
Травень