День подарунків

  • Дата публікації: 30.12.2013

День подарунків (англ. Boxing Day) – Свято, що відзначається в Великобританії і в ряді країн Британської співдружності націй : Австралії, Нової Зеландії, Канаді, а також у Кірібаті, Самоа та ін “День подарунків” відзначається в цих країнах щорічно 26 грудня.

 Англійське словосполучення “Boxing day” зазвичай перекладають на українську мову, як “День подарунків”, однак буквальне значення – “День коробок”. Тут немає великого протиріччя, бо маються на увазі саме ті коробки, в які традиційно, перед тим як подарувати, ці подарунки власне і кладуть.

 Існує кілька версій, як пішла назва свята:

25 грудня католики всього світу відзначають одне з головних християнських свят Різдво Христове. Згідно різдвяним традиціям, в ніч з 25 на 26 грудня, Санта-Клаус (казковий дід, який на Різдво дарує подарунки дітям) кладе під новорічну ялинку подарунки. Вранці, коли всі прокидаються, то починають відкривати коробки в яких знаходяться святкові подарунки. Якщо сім’я велика і багатодітна, то будинок наповнюється порожніми коробками, які діти не завжди поспішають прибрати, бо їх увага прикута до вмісту.

За давніх часів, серед представників аристократії було прийнято 26 грудня обдаровувати подарунками васалів і прислугу, які отримували вихідний у цей день, бо в Різдво прислужували на святі у господарів.

 26 грудня купці видавали всім, хто працював на них (продавцям, слугам, прикажчикам тощо) своєрідні Різдвяні премії – коробки зі смачною їжею та ласощами. Деякі вважають, що це заклало основу назви свята.

Вітаємо всіх студентів та викладачів з Днем подарунків.

Міні галерея


Березень
Травень