Всесвітній день боротьби зі СНІДом

  • Дата публікації: 28.11.2013

27 листопада викладачами кафедри економічної теорії та права для студентів другого курсу спеціальності «Фінанси і кредит», «Економіка підприємства», «Маркетинг» було проведено виховну годину, присвячену Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

«Всесвітній день боротьби зі СНІДом» був проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я 1-го грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією поВІЛ/СНІД.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом служить справі зміцнення організованих зусиль по боротьбі з епідемією Віл-інфекції і СНІДу, що поширюється по всіх регіонах світу. Організовані зусилля направлені на зміцнення суспільної підтримки програм профілактики поширення ВІЛ/СНІД, на організацію навчання і надання інформації по всіх аспектах ВІЛ/СНІД.

Символом боротьби зі СНІДОМ є червона стрічка і жодна акція наразі без неї не обходиться. Ця стрічка, як символ розуміння СНІДУ, була задумана весною 1991 року. Її ідея належить художникові Франку Муру. Він жив в провінційному містечку штату Нью-Йорк, де сусідня сім’я носила жовті стрічки,сподіваючись на благополучне повернення своєї доньки-солдата з Персидської затоки.

Україна займає одне з перших місць в Європі по темпах поширення Віл-інфекції. Кількість українців, які живуть з ВІЛ/СНІДом сягає більше 100 тисяч чоловік, серед них понад 10 тисяч – діти. Щодня Віл-інфекція вражає близько 40 громадян країни, 8 – вмирає від СНІДу.

Необхідно пам’ятати, що будь-яка людина має однаковий ризик заразитися вірусом імунодефіциту. На сьогодні ВІЛ, СНІД не зважає на такі традиційні кордони, як статева незалежність, сексуальні вподобання, спосіб життя, соціальний статус чи расу. Усі ми рівні перед ризиком бути враженими ВІЛ-інфекцією, і тільки від нас самих, від нашого розуміння ризику, нашої поведінки залежить наше здоров’я.

Міні галерея


Березень
Травень