Бухгалтерський облік – це дзеркало роботи підприємства чи установи

  • Дата публікації: 10.11.2013

image001

Кожного року 10 листопада  бухгалтери відзначають своє професійне свято «Міжнародний день бухгалтерії», незважаючи на те, що в багатьох країнах існують свої національні Дні бухгалтера.

Вибір дати для цього свята безпосередньо пов’язаний з публікацією найпершої книги про бухгалтерський облік «Все про арифметику, геометрію та пропорцію», автором якої став венеціанський письменник Луки Пачіолі (10 листопада 1494 року).

Міжнародний день бухгалтерії (День бухгалтера) — це, звичайно ж, привід згадати Луку Пачіолі, якого називають “батьком бухгалтерії”. Однак, професія бухгалтера одна із найдавніших у світі, виникла із потреби вести облік господарської діяльності людини і в своєму розвитку пройшла значний шлях від рахівниці до сучасного комп’ютера.

Бухгалтерія – одна з точних і найважливіших професій. Без бухгалтерів зараз не можливо уявити собі життя, адже бухгалтерія так чи інакше стосується кожної цивілізованої людини. Від блискучих знань і досвіду наших бухгалтерів залежить функціонування будь-якої економіки.

Сьогодні, немає працівника, до підбору якого керівник ставився б настільки тремтливо, як до вибору бухгалтера, адже він впливає на фінансову політику підприємства, установи, фірми і від його професіоналізму залежить добробут всього колективу. В нашому університеті готують спеціалістів даної професії.

Професорсько-викладацький склад економічного факультету та студенти вітають усіх бухгалтерів та тих, хто має відношення до цієї професії, з їх професійним святом!

Бажаємо, щоб цифри вас любили і завжди складалися в суми, які потрібні вам!

Лютий
Квітень