80-і роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні

  • Дата публікації: 26.11.2013

22 листопада 2013 року на економічному факультеті викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи було проведено виховне заняття присвячене Дню пам’яті жертв Голодомору в Україні.

Викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Сагайдак К.В. зазначила: «Сьогодні – в умовах нового болісного вибору України між Сходом і Заходом – надзвичайно важливо не лише пам’ятати про найбільшу трагедію нашого народу в ХХ столітті, а й розуміти справжні причини та пам’ятати призвідців цього злочину проти людства. Пам’ятати, щоб не повторювати помилок минулого».

Із доповіддю «Голодомор 1932–1933 років в Україні» виступила Любонько Т.В.: «Українською катастрофою ХХ століття називає сучасна громадська думка голодомор 1932–1933 років в Україні. Терор голодом, запроваджений сталінським тоталітарним режимом в Україні, заподіяв смерть мільйонам хліборобів. Адже від голоду, масових репресій і депортацій Україна втратила більше ніж за роки Першої світової та громадянської воєн.

 В Україні стало можливим говорити про голодомор після грудня 1987 року. І тільки через дев’ять років, 26 листопада 1998 року, Указом Президента України було встановлено День пам’яті жертв голодомору (кожна четверта субота листопада).

У рамках заходу студентами було переглянуто документальний фільм, присвячений трагічним подіям 1932-1933 років.

Учасники семінару вшанували пам’ять жертв голодомору хвилиною мовчання.

Міні галерея


Березень
Травень