Небесні світила стали ближчими

  • Дата публікації: 17.10.2013

16 жовтня студенти економічного факультету разом з кураторами мали змогу спостерігати за планетами та сузір’ями на небесній сфері в Планетарії Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Інструментарій Планетарію здатен відтворити реальну картину зоряного неба у будь-який момент часу. Студенти з зацікавленістю спостерігали динаміку зміни цієї картини, внаслідок добового обертання Землі, її руху навколо Сонця. Крім того, студентам вдалося побачити сонячне та місячне затемнення, рух комети на небосхилі, зоряний (метеорний) дощ.

Продемонстровані планети т
а зірки сонячної системи супроводжувались дивовижною розповіддю екскурсовода. Студенти дізнались багато цікавих фактів в галузі астрономії, космонавтики і наук про Землю. Таємниці  зірок, зодіакальний вплив на людські долі не залишив байдужими всіх, хто  відвідав Планетарій. Музичний супровід гармонійно доповнював атмосферу, яка панувала у Планетарії.

Студенти слухали з великим задоволенням і увагою, задавали питання і дискутували на тему існування життя на інших планетах, а також вкотре впевнились, наскільки Земля є маленькою у величезному космосі, як багато всього є поза межами нашої рідної планети, і скільки ще незвіданого та цікавого існує у Всесвіті. Зустріч принесла багато приємних і незабутніх вражень.

Міні галерея


Лютий
Квітень