Уманський фестиваль вуличної сцени

  • Дата публікації: 07.06.2013

2 червня відбулась яскрава та неординарна для Умані подія – ПЕРШИЙ УМАНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ВУЛИЧНОЇ СЦЕНИ, організований за ініціативи народного депутата Антона Яценка спільно з Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини, студентською соціально-психологічною службою університету у рамках культурно-мистецького проекту «Умань – культурна столиця України». У фестивалі брали участь кращі творчі колективи педуніверситету, а також гості з Києва, Одеси та Черкас.
У карнавальній ході під звуки духового оркестру університету (керівник – Борис Басюк) урочисто йшли студенти УДПУ та школярі міста.

На початку святкової програми з вітальними словами до уманчан та гостей міста звернулися народний депутат України Антон Яценко та ректор УДПУ Наталія Побірченко.

На головній сцені міста виступали: народний аматорський ансамбль сучасного танцю «Візаві» (керівник – Людмила Андрощук), народний ансамбль народного танцю «Яворина» (керівник – Сергій Куценко), народний фольклорний ансамбль «Софія» (керівник – Василь Семенчук), вокальне чоловіче тріо «Гонта» (керівник – Валентин Купчик), а також студенти історичного факультету Ірина Данчишина, факультету української філології Тетяна Хлівна, мистецько-педагогічного факультету Володимир Деренюк.

Крім того, протягом усього дня у парку відбувались майстер-класи майстрів народних промислів та художників.

Велика подяка від жителів та особливо дітей міста викладачам, навчальним майстрам і студентам УДПУ – Наталії Дубовій, Лілії Крутченко, Валентині Харитоновій, Ользі Музиці, Володимиру Лопушану, Олені Побірченко, Анатолію Королю, Євдокії Баданюк, Тетяні Гудзенко, Анастасії Мошковській та Івану Многодєтному.

На площі міста та у центральному парку виступав одеський театр на ходулях та одеський театр живої скульптури “Карнавал”.

Завдяки злагодженій роботі волонтерів соціально-психологічної служби університету (координатор – Ольга Підгорна) та відділу виховної роботи УДПУ з оркомітетом учасники фестивалю з різних міст України органічно влилися у святкову програму. Відтепер Фестиваль обіцяє бути щорічним.

До нових фестивалів!

Міні галерея


Березень
Травень