Готельно-ресторанна справа

  • Дата оновлення: 28.07.2022

Підготовка професіоналів із спеціальності  «Готельно-ресторанна справа» орієнтована на освоєння сучасних принципів ведення готельно-ресторанного бізнесу, управлінських та організаційних навичок, інноваційних технологій в індустрію гостинності, прогресивних форм та методів організації виробництва та обслуговування, створення та бізнес-планування підприємств індустрії гостинності, забезпечення належного рівня якості продукції та послуг,

Навчальний процес включає основні напрями професійної та практичної підготовки ініціативних та спроможних до швидкої адаптації в бізнес-середовищі сучасних фахівців з готельно-ресторанного бізнесу, які здатні вирішувати конкретні проблеми і завдання професійної діяльності.

За ступенем «молодший бакалавр»

Бюджетні конкурсні пропозиції
241 Готельно-ресторанна справа денна/

заочна

2 р. НМТ(1.українська мова, 2.математика або історія України)

ЗНО 2019-2021 рр.:

1)українська мова і література (сертифікат),

2)математика або історія України, або іноземна мова, або біологія, або географія, або фізика, або хімія (сертифікат)

 Бакалаврські програми

Бюджетні конкурсні пропозиції

Навчально-науковий інститут економіки та бізнес-освіти,

тел. – 098-528-80-86; 096-390-22-39; 063-149-79-88

241 Готельно-ресторанна справа (спеціалізація за вибором: інноваційні технології ресторанного господарства, організація анімаційних послуг) денна/

заочна

4 р. НМТ(1.українська мова, 2.математика або історія України)

ЗНО 2019-2021 рр.:

1)українська мова і література (сертифікат),

2)іноземна мова (сертифікат),

3)історія України або математика, або біологія, або географія, або фізика, або хімія (сертифікат)

241 Готельно-ресторанна справа (спеціалізація за вибором: інноваційні технології ресторанного господарства, організація анімаційних послуг) денна/

заочна

3 р. НМТ(1.українська мова, 2.математика)

ЗНО 2019-2021 рр.:

1)українська мова і література (сертифікат),

2) математика (сертифікат)

Небюджетні конкурсні пропозиції
241 Готельно-ресторанна справа (спеціалізація за вибором: інноваційні технології ресторанного господарства, організація анімаційних послуг) денна/

заочна

3 р. НМТ(1.українська мова, 2.математика або історія України)

ЗНО 2019-2021 рр.:

1)українська мова і література (сертифікат),

2)історія України або математика, або іноземна мова або  біологія, або географія, або фізика, або хімія (сертифікат)

 

Магістерські програми

241 Готельно-ресторанна справа денна/
заочна
1 р. 4 м. Фаховий іспит (Устаткування закладів готельно-ресторанної справи);

Мотиваційний лист

241 Готельно-ресторанна справа денна/
заочна
1 р. 4 м.* Фаховий іспит (Основи готельно-ресторанної справи);

Мотиваційний лист

*Для осіб, які подають диплом за іншою спеціальністю

Випускники спеціальності  «Готельно-ресторанна справа» можуть обіймати посади:

 

генерального директора (керівника) готельного або  ресторанного підприємства;

– топ-менеджера закладу готельно-ресторанного господарства;

– фахівця з гостинності, конференц-сервісу,  санаторно-курортної справи;

– готельєра;

– ресторатора;

– керівника структурного підрозділу підприємства готельного господарства (відділу фінансів, маркетингу, логістики, по роботі з персоналом тощо);

– керівника структурного підрозділу підприємства ресторанного господарства (відділу фінансів, маркетингу, логістики, по роботі з персоналом тощо);

– спеціаліста з адміністративної роботи (головного адміністратора служби прийому та розміщення у готелі, менеджера-адміністратора);

– керівника (провідного фахівця) зі сфери гостинності та туризму у державних органах місцевого самоврядування;

–  викладача навчального закладу.

  

ОСНОВНІ ЕТАПИ ВСТУПУ НА ДЕННУ ТА ЗАОЧНУ ФОРМИ НАВЧАННЯ ЗА ОСВІТНІМ СТУПЕНЕМ «МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР» ТА «БАКАЛАВР»:

з 1 липня  – реєстрація електронних кабінетів

29 липня – 23 серпня – прийом заяв та документів

29 липня – 8 серпня  прийом заяв та документів від осіб, які мають  право складати індивідуальні усні співбесіди( пільгові категорії)

ОСНОВНІ ЕТАПИ ВСТУПУ НА ДЕННУ ТА ЗАОЧНУ ФОРМИ НАВЧАННЯ ЗА ОСВІТНІМ СТУПЕНЕМ «МАГІСТР»:

з 1 серпня – реєстрація електронних кабінетів

16 серпня – 15 вересня  – прийом заяв та документів

10 вересня – 19 вересня – проведення фахових вступних випробувань

 

ДОДАТКОВИЙ НАБІР  ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР, БАКАЛАВР

10-17 жовтня – прийом заяв та документів

18-21 жовтня – проведення індивідуальних усних співбесід ( пільгові категорії)

 

ДОДАТКОВИЙ НАБІР  ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ МАГІСТР

10-17 жовтня – прийом заяв та документів

18-21 жовтня – проведення фахових вступних випробувань

 

 

ВАРТІСТЬ НАВЧАННЯ:

 

 

Для вступу подаються такі документи:

–          документ про освіту, додаток до нього;

–          4 кольорових фотокартки розміром 3*4 см;

–          2 конверти з марками;

–          сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти з предметів, що виносяться на конкурс (екзаменаційний листок);

–          копію паспорта;

–          копію ідентифікаційного номеру;

–          посвідчення про приписку до призовної дільниці (військовий квиток);

–          документи, що дають право на пільги.

Документи вступник пред’являє особисто.

 

 

 

Адреса університету: 20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 2.

 

 

 

 

 

Липень
Вересень