Поворознюк Інна Миколаївна

  • Дата оновлення: 25.12.2023

Поворознюк Інна Миколаївна

кандидат економічних наук, доцент

povoroznyuk.i@udpu.edu.ua

Вищу освіту здобула в Уманському ордена Трудового Червоного прапора сільськогосподарському інституті ім. О. М. Горького (спеціальність «Плодоовочівництво та виноградарство») та Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини диплом магістра за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

У 2012 році захистила дисертацію на тему:  «Оплата праці в трансформаційній економіці постсоціалістичних країн», присвоєно науковий ступінь кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.01 «Економічна теорія та історія економічної думки».

У 2015 році отримала вчене звання доцента кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.

 

Сфера наукових інтересів: індустрія гостинності

 

Основні публікації:

 

Статті у наукометричних виданнях Scopus, Web of Science

 

  1. Inna Povorozniuk, Olha Dzhoha, Liudmyla Neshchadym, Iryna Kyryliuk, Svitlana Tymchuk, Anastasiia Blahopoluchna. The Influence of Globalization Processes on the Development of the Restaurant Business of Ukraine. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. 2023. Vol. 45. №. 2. Р.183-192. DOI: https://doi.org/10.15544/mts.2023.18(Web of Science).
  2. Inna Povorozniuk,Liudmyla Neshchadym, Oksana Lytvyn, Tetiana Berbets, Iryna Filimonova, Liudmyla Zotsenko, Yevheniia Hushcha. Modelling of Demand Determinants for Full-Time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering: The Case of Ukrainian Higher Education Institutions. IJCSNS International Journal of Computer Science and Network Security, VOL.22. №.1, January 2022. р. 347-357 Web of Science Core Collection
  3. Pasieka, S., Kirdan, O., Braslavska, O., Kosmidailo, I., Oliinyk, O., Povorozniuk, I., & Drobotova, M. (2022). THE ECONOMIC ROLE OF TOURISM IN EUROPEAN COUNTRIES’ SUSTAINABLE DEVELOPMENT. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development44(3), 2022. р. 323–337. https://doi.org/10.15544/mts.2022.33 Web of Science Core Collection
  4. Balaniuk, I. F., Shelenko, D. I., Biloshkurskyi, M. V., Povorozniuk, I. M., Slatvinska, L. A. AN INTEGRATED APPROACH TO THE ENTERPRISES BUSINESS EFFICIENCY ASSESSMENT. Management Theory and Studies for Rural Business  and Infrastructure Development. Vol. 42 No.4 (2020).  P. 486-496.Web of Science Core Collection
  5. Omelyanenko V. A., Martynenko V. V., Slatvinskyi M. A., Povorozniuk I. M., Biloshkurska N. V., Biloshkurskyi M. V. Methodological bases of sectoral innovation priorities evaluation within security-based strategies. International Journal of Civil Engineering and Technology. 2019. № 10 (02). P. 1217–1226

URL: http://www.iaeme.com/MasterAdmin/uploadfolder/IJCIET_10_02_118/IJCIET_10_02_118.pdf (Scopus)  

  1. Tokar  A. , Matenchuk  L. , Kharchenko  Z., Haidai  I., Tarasenko  V., Verkholantseva  V., Palianychka  N. , Povorozniuk  I., Kravchenko  L.   Combination of vegetable-fruit formulation composition for obtaining high quality products. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies.  Vol. 4.  No. 11(94).  P. 55-60.  DOI:https://doi.org/10.15587/1729-4061.2018.140078. – URL : http://journals.uran.ua/eejet/article/view/140078 (Scopus)

 

Статті у зарубіжних виданнях

 

  1. Povorozniuk I.,Kyryliuk I., Neshchadym L., Lytvyn O., Blahopoluchna A. Formation of theoretical and Methodological foundations for the Development of service industry in the Hospitality industry. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic. № 93 (2022). Vol. 2. p.25-19
  2. Kyryliuk I., Povorozniuk I.,Neshchadym L., Blahopoluchna A., Lytvyn O. Development of turkey’s tourist industry in the convention of the covid-19 pandemic: challenges and opportunities. Sciences of Europe. Praha, Czech Republic. № 88 (2022). Vol. 2. p.13-16
  3. Blahopoluchna A., Liakhovska N.,Povorozniuk I.,Barvinok N. Haccp system in the restaurant industry. Sciences of Europe (Praha, Czech Republic) 2022. Vol. 1. No 91. P. 76-80
  4. Lytvyn O., Povorozniuk I.,Kyryliuk I., Neshchadym L, Barvinok M. ECO-INNOVATIONS IN THE DEVELOPMENT OF ENTERPRISES IN THE HOSPITALITY INDUSTRY.  Sciences of Europe (Praha, Czech Republic) 2022. No 103. P.37-40
  5. Neshchadym L., Povorozniuk I., Kyryliuk I., Lytvyn O., Tymchuk S.,, Blahopoluchna A. DIGITALIZATION AS THE BASIS OF THE DEVELOPMENT OF ENTERPRISES IN THE HOSPITALITY INDUSTRY. Sciences of Europe (Praha, Czech Republic) 2022. No 104. р.20-23
  6. Kyryliuk I., Shapoval V., Povorozniuk I.,Herasymenko T., Lytvyn O. Tourism during pandemic of Covid-19: analysis of the situation and ways out of the crisis. Proceedings of the 36th International Business Information Management Association (IBIMA), 4-5 November 2020, Granada, Spain. P.8888-8897. ISBN: 978-0-9998551-5-7

 

Статті у фахових виданнях України

 

  1. Поворознюк І.М. Роль та особливості розвитку ресторанного бізнесу в умовах кризи. Економіка та суспільство. 2023. № 47. URL:
    https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2125
    DOI: 10.32782/2524-0072/2023-47-38
  2. Поворознюк І.М.,Штангеєва Н.І.  Напрями інноваційного розвитку підприємств ресторанного господарства в кризових умовах. Економічні горизонти. №2(24). https://doi.org/10.31499/2616-5236.1(23).2023.281193
  3. Поворознюк І. М., Нещадим Л. М. Перспективи розвитку глемпінгу для регіональної індустрії гостинності. Економіка та суспільство.Випуск № 37. 2022. https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1187/1144
  4. Повoрознюк І. М. Управління якістю послуг на підприємствах індустрії гостинності під час кризи. Економіка та суспільство. Випуск № 42.  2022 https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1656/1593
  5. Повoрознюк І. М. Проблеми якості обслуговування на підприємствах індустрії гостинності. Економіка та суспільство. Випуск № 41.  2022 https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1535/1476
  6. Поворознюк І.М. Формування та реалізація антикризового управління на підприємствах індустрії гостинності в період пандемії COVID-19. Економіка та суспільство. 2021. №29. URL: https://www.economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/552/530
  7. Поворознюк І.М. Інноваційні технології в ресторанному бізнесі Економіка та суспільство.   №30. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/619/593
  8. Нещадим  Л. М., Поворознюк  І. М.,Литвин  О. В. Правильне збалансоване харчування як основний фактор здоров’я молоді.  Економічні горизонти. №3(18). С. 41–49.
  9. Povorozniuk I. M. Problems of small hotel business development in Ukraine. Економічні горизонти. № 1(12). С. 43–49.
  10. Поворознюк І. М., Кирилюк І. М. Перспективи розвитку ринку хостелів в УкраїніНауковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. № 4 (95). С. 113–120.
  11. Поворознюк І. М., Слатвінська Л.А., Бербец Т.М. Формування конкурентоспроможності готельних послуг регіону. Економічні горизонти. №3.  2018.  С.107-120.
  12. Слатвінська Л. А., Поворознюк І.М.Академічна підготовка магістрів з туризму як фактор впливу на зайнятість населення на туристичному ринку.  Ефективна економіка.  2018.  № 6. URL.: http: //www.economy.nayka.com.ua 
  13. Поворознюк І. М., Вуйченко М. А. Основні напрями маркетингових інновацій у туристичній сфері. Економічні горизонти. 2018. №1(4). С.83–90.
  14. Благополучна А., Кирилюк I., Поворознюк І., Ляховська Н., Литвин О. Культура професійного спілкування в індустрії гостинності: її значення та вплив. Економічні горизонти, 2022. №2(20). С. 4–11.
  15. Благополучна А., Кирилюк I., Поворознюк І.,Ляховська Н., Литвин О. Культура професійного спілкування в індустрії гостинності: її значення та вплив. Економічні горизонти. 2022. №2(20).
    С.4–11. http://eh.udpu.edu.ua/issue/view/15665

 

 Колективні монографії:

  1. Povorozniuk I. Formation of the market of tourist services of the region under the conditions of globalization. Modern foundations of economics, management and tourism:collective monograph /Lazaryshyn A., Lazaryshyna I.,  etc.  Іnternational Science Group.  Boston : Primedia eLaunch, 2022. р.127-137  DOI – 10.46299/ISG.2022.MONO.ECON.4
  2. Поворознюк І.МТеоретичні аспекти сутності та формування інновацій в індустрії гостинності та туризмі. Інноваційний розвиток туризму та індустрії гостинності: проблеми й перспективи: колективна монографія / 
     [ І. М. Поворознюк.,  О. Г. Чирва,  І. М. Кирилюк [та ін.]; за ред.
    І. М. Поворознюк ; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини.  Умань : Візаві, 2022. C. 6-27
  3. Поворознюк І.М., Слатвінський М.А. Вплив процесів глобалізації на розвиток підприємств індустрії гостинності. Індустрія туризму й гостинності: сучасні виклики та перспективи: кол. моногр./ [І. М. Поворознюк., І.М. Кирилюк [та ін.] ; за ред. І. М. Поворознюк ; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини.  Умань : Візаві, 2022. С.5-21
  4. NESHCHADYM L., KYRYLIUK I., POVOROZNIUK I.,
    LYTVYN O. Strategic methods of economic analysis of service enterprises in Ukraine. Стратегічні методи економічного аналізу підприємств сфери обслуговування в Україні: закордонна монографія. Ополє. 2021р. C.214-220
  5. Поворознюк І.МРегіональний туризм як фактор соціально-економічного розвитку економіки. Розвиток внутрішнього туризму як фактора підвищення соціально-економічного зростання регіону: кол. монографія / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини, Навч.-наук. ін-т економ. та бізнес-освіти ; за ред. І. М. Поворознюк ; рец.: Чирва О. Г.,
    Басюк Д. І., Поліщук Н. В.  Умань : Візаві. 2020. С. 38-72
  6. Mychajło Akułow, Inna Poworozniuk, Lesia Krawczenko. TWORZENIE STRATEGII ROZWOJU TURYSTYKI SPORTOWO-REKREACYJNEJ W REGIONIE. RATOWNICTWO WODNE, SPORT PŁYWACKI I  KULTURA FIZYCZNA W TEORII I PRAKTYCE.Tom 7.Water Rescue Service,Swimming and Physical Culturein the Theory and Practice.Volume 7. Redakcja naukowa / Edited by. Piotr Makar, Dariusz Skalski, Alicja Pęczak-Graczyk.: Gdańsk 2020. Р.147-165.
  7. Поворознюк І. М. Оцінка можливостей розвитку регіонального туристично-рекреаційного комплексу. Формування і розвиток регіонального туристично-рекреаційного комплексу: кол. моногафія/ МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини, Навч.-наук. ін-т економ. та бізнес-освіти ; за ред. І. М. Поворознюк ; рец.: Чирва О. Г., Басюк Д. І.,
    Пенькова О. Г. Умань : Візаві. 2019. С. 45–60.
  8. Чирва О.Г., Поворознюк І.М. Стан  та  тенденції  розвитку  ринку  туристичних  послуг  Черкащини. Туризм Черкащини: реальність та перспективи сталого розвитку: колективна монографія / за ред. Поворознюк І.М. Умань: ВПЦ «Візаві», 2018.  С. 6-28.
  9. Поворознюк І. М. Історія розвитку готельно-ресторанного господарства. Розвиток індустрії гостинності в Україні:колективна монографія / за ред. Поворознюк І.М. Умань: Видавець «Сочінський М. М.», 2017.  С.7-28.

 

Навчальні посібники:

  1. 1. Основи готельно-ресторанної справи: навч. посіб. / уклад.
    І. М. Поворознюк. Умань : Візаві, 2020. 192 с.
  2. Управління сервісними операціями: навч. посібник / уклад.
    І. М. Поворознюк. Умань : Візаві, 2019. 223 с.
  3. Міжнародна готельна індустрія: навч. посібник / укл. І. М. Поворознюк. Умань: ВПЦ «Візаві», 2016.  152 с.

 






Березень
Травень