- Дата оновлення: 25.02.2025

Поворознюк Інна Миколаївна
кандидат економічних наук, доцент
povoroznyuk.i@udpu.edu.ua
Вищу освіту здобула в Уманському ордена Трудового Червоного прапора сільськогосподарському інституті ім. О. М. Горького (спеціальність «Плодоовочівництво та виноградарство») та Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини диплом магістра за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».
У 2012 році захистила дисертацію на тему: «Оплата праці в трансформаційній економіці постсоціалістичних країн», присвоєно науковий ступінь кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.01 «Економічна теорія та історія економічної думки».
У 2015 році отримала вчене звання доцента кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.
Сфера наукових інтересів: індустрія гостинності
Основні публікації:
Статті у наукометричних виданнях Scopus, Web of Science
- Povorozniuk I., Dzhoha O., Neshchadym L., Kyryliuk I., Tymchuk S., Blahopoluchna A. The Influence of Globalization Processes on the Development of the Restaurant Business of Ukraine. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. 2023. Vol. 45. №. 2. Р.183-192. DOI: https://doi.org/10.15544/mts.2023.18 (Web of Science).
- Povorozniuk I., Neshchadym L., Lytvyn O., Berbets T., Filimonova I., Zotsenko L., Hushcha Ye. Modelling of Demand Determinants for Full-Time Bachelor’s Degree Programs in Hospitality and Catering: The Case of Ukrainian Higher Education Institutions. IJCSNS International Journal of Computer Science and Network Security, 2022. Vol. 22. №.1. Р. 347-357 (Web of Science).
- Pasieka S., Kirdan O., Braslavska O., Kosmidailo I., Oliinyk O., Povorozniuk I., Drobotova M. The Economic Role of Tourism in European Countries’ Sustainable Development. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. №44(3). Р. 323–337. DOI: https://doi.org/10.15544/mts.2022.33 (Web of Science).
- Balaniuk I. F., Shelenko D. I., Biloshkurskyi M. V., Povorozniuk I. M., Slatvinska L. A. An integrated approach to the enterprises business efficiency assessment. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. 2020. 42, №.4. P. 486-496. (Web of Science).
- Omelyanenko A., Martynenko V. V., Slatvinskyi M. A., Povorozniuk I. M., Biloshkurska N. V., Biloshkurskyi M. V. Methodological bases of sectoral innovation priorities evaluation within security-based strategies. International Journal of Civil Engineering and Technology. 2019. № 10 (02). P. 1217–1226. URL: http://www.iaeme.com/MasterAdmin/uploadfolder/IJCIET_10_02_118/IJCIET_10_02_118.pdf (Scopus).
- Tokar A., Matenchuk L., Kharchenko Z., Haidai I., Tarasenko V., Verkholantseva, Palianychka N., Povorozniuk I., Kravchenko L. Combination of vegetable-fruit formulation composition for obtaining high quality products. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. Vol. 4. № 11(94). P. 55-60. DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2018.140078 (Scopus).
Статті у зарубіжних виданнях
- Povorozniuk I., Neshchadym L., Tymchuk S., Dzhoha O., Lytvyn O. Еco-innovation development of enterprises in the hospitality industry. Sciences of Europe. №128. Р. 20-26.
- Neshchadym L., Povorozniuk I., Tymchuk S., Dzhoha O. Digitalization as the basis of the development of enterprises in the hospitality industry. Sciences of Europe. №128. Р.16-19.
- Lytvyn O., Povorozniuk I. Strategic management of the tourism sector in Ukraine. Sciences of Europe. №129. Р. 53-55.
- Kyryliuk I., Povorozniuk I., Neshchadym L., Blahopoluchna A., Lytvyn O. Development of Turkey’s tourist industry in the convention of the COVID-19 pandemic: challenges and opportunities. Sciences of Europe. 2022. №88. Vol. 2. Р. 16–22.
- Neshchadym L., Povorozniuk I., Kyryliuk I., Lytvyn O., Tymchuk S., Blahopoluchna A. Digitalization as the basis of the development of enterprises in the hospitality industry. Sciencesof Europe. 2022. №104. Р. 20–24.
- Lytvyn O., Povorozniuk I., Kyryliuk I., Neshchadym L., Barvinok M. Eco-innovations in the development of enterprises in the hospitality industry. Sciencesof Europe. 2022. №103. Р. 37–41.
- Povorozniuk I., Kyryliuk I., Neshchadym L., Lytvyn O., Blahopoluchna A. Formation of theoretical and methodological foundations for the development of service industry in the hospitality industry. Sciences of Europe. 2022. №93. Р. 25–29.
- Blahopoluchna A., Liakhovska N., Povorozniuk I., Barvinok N. HACCP system in the restaurant industry. Sciences of Europe. 2022. № 91. Vol. 1. P. 76-80.
- Kyryliuk I., Shapoval V., Povorozniuk I.,Herasymenko T., Lytvyn O. Tourism during pandemic of Covid-19: analysis of the situation and ways out of the crisis. Proceedings of the 36th International Business Information Management Association (IBIMA), 4-5 November 2020, Granada, Spain. P. 8888-8897.
Статті у фахових виданнях України
- Поворознюк І. М. Інноваційний менеджмент підприємств індустрії гостинності. Економіка та суспільство. Вип. 59. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-59-63
- Поворознюк І. М. Інноваційний розвиток підприємств готельного господарства. Економічні горизонти. № 1 (27). С. 121–128. DOI: https://doi.org/10.31499/2616-5236.1(27).2024.299099
- Тимчук С. В, Нещадим Л. М, Поворознюк І. М. Ефективність ланцюга постачання в готельно-ресторанній галузі: оптимізація товарознавчих процесів та вплив на стратегії управління. Економіка та суспільство. 2024. № 59. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-59-22
- Благополучна А. Г., Поворознюк І. М., Штангеєва Н. І. Роль штучного інтелекту у персоналізації сервісу у готелях та ресторанах. Актуальні питання у сучасній науці. 2024. № 9 (27). С. 69-77. DOI: https://doi.org/10.52058/2786-6300-2024-9(27)-69-77
- Балабанов Г. В., Благополучна А. Г., Поворознюк І. М. Управління інтегрованою логістикою та мегапроект «BRI» у міжнародному туризмі. Актуальні питання у сучасній науці. 2024. № 9 (27). С. 47-55. DOI: https://doi.org/10.52058/2786-6300-2024-9(27)-47-55
- Благополучна А. Г., Поворознюк І. М., Балабанов Г. В. Місцева їжа в розвитку регіональних туристичних напрямків. Наука і техніка. № 9 (37). С. 133-145. DOI: https://doi.org/10.52058/2786-6025-2024-9(37)-133-145
- Штангеєва Н. І., Благополучна А. Г., Поворознюк І. М. Управління інноваційними проектами у готельно-ресторанному бізнесі. Успіхи і досягнення у науці. 2024. № 7 (7). С. 710-720. DOI: https://doi.org/10.52058/3041-1254-2024-7(7)-710-720
- Поворознюк І. М. Роль та особливості розвитку ресторанного бізнесу в умовах кризи. Економіка та суспільство. 2023. № 47. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-47-38.
- Поворознюк І. М., Штангеєва Н. І. Напрями інноваційного розвитку підприємств ресторанного господарства в кризових умовах. Економічні горизонти. №2(24). С. 30–38. DOI: https://doi.org/10.31499/2616-5236.1(23).2023.281193.
- Поворознюк І. М., Будзінський В. І. Формування програм антикризового управління на підприємствах індустрії гостинності під час криз. Економіка та суспільство. № 55. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-55-80
- Поворознюк І. М., Нещадим Л. М. Перспективи розвитку глемпінгу для регіональної індустрії гостинності. Економіка та суспільство. Вип. № 37. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-37-13.
- Повoрознюк І. М. Управління якістю послуг на підприємствах індустрії гостинності під час кризи. Економіка та суспільство. 2022. Вип. № 42. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-42-48.
- Повoрознюк І. М. Проблеми якості обслуговування на підприємствах індустрії гостинності. Економіка та суспільство. 2022. Вип. № 41. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-41-8.
- Благополучна А., Кирилюк I., Поворознюк І., Ляховська Н., Литвин О. Культура професійного спілкування в індустрії гостинності: її значення та вплив. Економічні горизонти. 2022. №2(20). С. 4–11. DOI: https://doi.org/10.31499/2616-5236.2(20).2022.261844
- Поворознюк І. М. Формування та реалізація антикризового управління на підприємствах індустрії гостинності в період пандемії COVID-19. Економіка та суспільство. 2021. №29. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-29-18.
- Поворознюк І. М. Інноваційні технології в ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство. №30. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-30-17.
- Нещадим Л. М., Поворознюк І. М. Правильне збалансоване харчування як основний фактор здоров’я молоді. Економічні горизонти. №3-4 (18). С. 73–81. DOI: https://doi.org/10.31499/2616-5236.3-4(18).2021.246579.
- Чирва О. Г., Поворозюк І. М., Малярчук Н. М. Маркетингові інструменти забезпечення конкурентоспроможності суб’єктів туристичного підприємництва дистенацій. Економічні горизонти. 2021. № 3-4 (18). С. 97–110. DOI: https://doi.org/10.31499/2616-5236.3-4(18).2021.253014.
- Поворозюк І. М., Чирва О. Г., Малярчук Н. М. Проблеми розвитку малого готельного бізнесу в Україні. Економічні горизонти. 2020. №1(12). С. 43–49. DOI: https://doi.org/10.31499/2616-5236.1(12).2020.224547.
- Благополучна А., Кирилюк I., Поворознюк І., Ляховська Н., Литвин О. Культура професійного спілкування в індустрії гостинності: її значення та вплив. Економічні горизонти. 2022. №2(20). С. 4–11. DOI: https://doi.org/10.31499/2616-5236.2(20).2022.261844
Колективні монографії:
- Povorozniuk I., Neshchadym L. Economic and social development of hospitality industry enterprises in the region: globalization challenges and Eco trends. Traditional and innovative approaches in economics: theory, methodology, practice: collective monograph. Riga, Latvia: Baltija Publishing, 2024. P. 464-489. DOI: https://doi.org/10.30525/978-9934-26-407-8-21
- Povorozniuk I. Formation of the market of tourist services of the region under the conditions of globalization. Modern foundations of economics, management and tourism: collective monograph / Lazaryshyn A., Lazaryshyna I., etc. Іnternational Science Group. Boston : Primedia eLaunch, 2022. Р. 127-137. DOI: 10.46299/ISG.2022.MONO.ECON.4
- Поворознюк І. М. Теоретичні аспекти сутності та формування інновацій в індустрії гостинності та туризмі. Інноваційний розвиток туризму та індустрії гостинності: проблеми й перспективи: колективна монографія / [І. М. Поворознюк., О. Г. Чирва, І. М. Кирилюк [та ін.]; за ред. І. М. Поворознюк ; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини. Умань : Візаві, 2022. C. 6-27.
- Поворознюк І. М., Слатвінський М.А. Вплив процесів глобалізації на розвиток підприємств індустрії гостинності. Індустрія туризму й гостинності: сучасні виклики та перспективи: кол. моногр./ [І. М. Поворознюк., І.М. Кирилюк [та ін.] ; за ред. І. М. Поворознюк ; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини. Умань : Візаві, 2022. С. 5-21.
- Neshchadym L., Kyryliuk I., Povorozniuk I., Lytvyn O. Strategic methods of economic analysis of service enterprises in Ukraine. Socio-economic development of regions: strategies, models, innovations: Opole: The Academy of Management and Administration in Opole, 2021. Р. 215–221.
- Поворознюк І. М. Регіональний туризм як фактор соціально-економічного розвитку економіки. Розвиток внутрішнього туризму як фактора підвищення соціально-економічного зростання регіону: кол. монографія / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини, Навч.-наук. ін-т економ. та бізнес-освіти ; за ред. І. М. Поворознюк ; рец.: Чирва О. Г., Басюк Д. І., Поліщук Н. В. Умань : Візаві. 2020. С. 38-72.
- Akułow M., Poworozniuk I., Krawczenko L. Tworzenie strategii rozwoju turystyki sportowo-rekreacyjnej w regionie. Ratownictwo wodne, sport pływacki i kultura fizyczna w teorii i praktyce. T. Water Rescue Service, Swimming and Physical Culture in the Theory and Practice. Vol. 7. Redakcja naukowa / Edited by. Piotr Makar, Dariusz Skalski, Alicja Pęczak-Graczyk.: Gdańsk 2020. Р.147-165.
Навчальні посібники:
- Основи готельно-ресторанної справи: навч. посіб. / укл. І. М. Поворознюк. Умань : Візаві, 2020. 192 с.
- Управління сервісними операціями: навч. посіб. / укл. І. М. Поворознюк. Умань : Візаві, 2019. 223 с.
- Міжнародна готельна індустрія: навч. посіб. / укл. І. М. Поворознюк. Умань: ВПЦ «Візаві», 2016. 152 с.
- Управління діяльністю підприємств в індустрії гостинності: навч. посіб. для здобувачів вищої освіти денної та заочної форм навчання / уклад.: Тимчук С. В., Поворознюк І. М., Нещадим Л. М., Подзігун С. М. Одеса: ТакиБук, 2025. 144 с.
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ, СТАЖУВАННЯ





