02 жовтня 2025 р. у Навчально-науковому інституті економіки та бізнес-освіти доцент кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи Ольга Джога провела лекційне заняття з навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» на тему «Первинна обробка продуктів та виробництво напівфабрикатів» для студентів ІІІ курсу денної форми навчання спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа.
Під час заняття Джога О. В. розповіла про способи первинної обробки продукції тваринного та рослинного походження. Правила обробки для збереження поживної цінності продуктів харчування та терміни їх реалізації.
Особливу увагу було приділено санітарно-гігієнічним вимогам обробки продукції, формуванню напівфабрикатів відповідно до асортименту страв закладів ресторанного господарства з врахуванням мультикультурного аспекту, залежність норм витрат овочів від сезону, оптимізацію роботи сучасного устаткування для здійснення технологічних процесів.
Здобувачі вищої освіти під час лекції набули компетентності: розробка, просування, реалізація та організація споживання готельних та ресторанних послуг для різних категорій клієнтів; вибір технологічного устаткування та обладнання, оптимізація використання простору та матеріальних ресурсів у закладах гостинності; робота з технічною, економічною, технологічною та іншою документацією, виконання розрахункових операцій у сфері готельно-ресторанного бізнесу; оцінювання якості продукції та послуг, що впливають на рівень задоволення потреб споживачів у сфері гостинності.