20 жовтня 2025 року в Україні відзначають Міжнародний день кухаря та кулінара.
Здобувачі вищої освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, які навчаються у Навчально-науковому інституті економіки та бізнес-освіти майбутні працівники закладів ресторанного господарства (ресторани, кафе, бари тощо), діяльність яких пов’язана з виробництвом, обробкою, зберіганням та реалізацією харчових продуктів та наданням послуг, пов’язаних з харчуванням.
За час навчання в університеті здобувачі вивчають дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», «Етнічні кухні», «Барна справа», «Основи безпеки харчування», «Організація ресторанного господарства», «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві», «Організація кейтерингового обслуговування» та здобувають спеціальні фахові компетентності необхідні для надання послуг у закладах гостинності.
Практичні навички здобувачі отримують на практичних заняттях у Навчальній лабораторії університету з технології продукції ресторанного господарства, діючих закладах ресторанного господарства міста та регіону, під час проходження навчальних та виробничих практик.
Вітаємо студентів зі святом, яке є частиною їх майбутньої професійної діяльності. Бажаємо стати професіоналами, покращувати якість послуг підприємств сфери гостинності, підвищувати їх конкурентоспроможність, популяризувати українську кухню та здійснювати вклад у розвиток економіки України!