УЧАСТЬ У ГОСТЬОВІЙ ЛЕКЦІЇ ВІД КАНДИДАТА НАУК З ТУРИЗМУ ТА ДОЗВІЛЛЯ УПСАЛЬСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ (ШВЕЦІЯ)

  • Дата публікації: 17.03.2025

Кафедра технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи систематично розвиває комунікацію зі стейкхолдерами та партнерами ОПП Туризм та ОПП Готельно-ресторанна справа першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

12 березня 2025 року за ініціативи гаранта ОПП Туризм бакалаврського рівня вищої освіти – Лесі Слатвінської та підтримки Інни Поворознюк,  Ірини Кирилюк, Людмили Нещадим, Володимира Грабового, Оксани Литвин, Наталії Барвінок,  Юлії Бричук науково-педагогічні працівники групи забезпечення освітніх програм та здобувачі вищої освіти спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа, 242 Туризм і рекреація, спільно з організатором заходу – кафедрою регіоналістики і туризму КНЕУ відвідали гостьову онлайн-лекцію «The key developments, legislative changes, and emerging trends that shаped EU tourism in 2024» шановного колеги – Narcís Bassols Gardella, PhD in Tourism and Leisure із Uppsala Universitet – найстарішого і одного з найбільших університетів Швеції. Модераторкою заходу була – доцентка кафедри регіоналістики і туризму КНЕУ Тетяна Тимошенко.

 Під час лекції Narcís Bassols Gardella поділився зі здобувачами  та  науково-педагогічними працівниками інформацією про ключові події, законодавчі зміни та нові тенденції, які сформували туризм в ЄС у 2024 році.

Акценти в доповіді були зроблені на впровадження «зелених» та цифрових інструментів в управлінні туристичними дестинаціями. Важлива увага до елементів, які формують локальну ідентичність і унікальність пропозиції кожної туристичної місцевості, як традиції, культурна спадщина, історія, природні ресурси, локальна їжа тощо.

Розглянули питання доступності й інклюзивності туристичних дестинацій для відвідувачів із різними потребами. Особливу увагу звернули на враження і задоволеність місцевих мешканців від наявності та поведінки туристів, що є ключовим фактором вибору подальшої моделі розвитку туризму конкретної дестинації.

Під час Q&A cесії було акцентовано на питанні підготовки кадрів для галузі туризму, було відмічено, що основними трендами є орієнтація на розвиток особистих якостей, сервісного мислення, робота за моделлю «людина-людина», урахування принципів сталого розвитку туризму в трансформаційний період.

Здобутий досвід на гостьовій лекції іноземного колеги дозволить забезпечити впровадження інноваційних підходів під час реалізації ОПП Туризм та ОПП Готельно-ресторанна справа бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти, а здобувачам розвивати професійні компетенції та вміння застосовувати їх на практиці в часи активних змін.

 

Міні галерея


Позначки:
Квітень
Червень