10 березня 2025 р. в рамках угоди про співпрацю між кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та ННІ економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася гостьова онлайн-лекція на тему «Овочі та гриби в кулінарії: харчова цінність, асортимент та технологія приготування страв», яку провела доцент кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи Ольга Джога.
Під час лекції Ольга Джога розповіла про корисні властивості овочів та грибів, способи термічної обробки для збереження їхньої поживної цінності, а також про правильне поєднання цих продуктів для створення смачних і збалансованих страв.
Особливу увагу було приділено формуванню асортименту страв для закладів ресторанного господарства відповідно до сезону та використання сучасного устаткування для здійснення технологічних процесів.
Здобувачі вищої освіти під час лекції розширили набуття таких компетентностей: розробка, просування, реалізація та організація споживання готельних та ресторанних послуг для різних категорій клієнтів; вибір технологічного устаткування та обладнання, оптимізація використання простору та матеріальних ресурсів у закладах гостинності; робота з технічною, економічною, технологічною та іншою документацією, виконання розрахункових операцій у сфері готельно-ресторанного бізнесу; оцінювання якості продукції та послуг, що впливають на рівень задоволення потреб споживачів у сфері гостинності.
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького висловила подяку Ользі Джозі за проведену лекцію та висловила надію на подальшу співпрацю.