14 вересня 2019 року у готельно-ресторанному комплексі «Фортеця» міста Умані відбулася урочиста посвята студентів першого курсу у готельєри та ресторатори. Завідувач кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи НН Інституту економіки та бізнес-освіти Інна Поворознюк та куратор групи Леся Слатвінська у своєму привітанні відмітили, що обрана професія користується попитом на ринку праці України і має перспективи розвитку в сучасному економічному просторі.
Навчально-практичним та пізнавальним заходом удосконалення професійної майстерності була зустріч з виноробом та сомельє м. Умані Ігорем Максименко, випускником школи сомельє «Майстер-Клас» Академії праці соціальних відносин і туризму.
І. Максименко розповів про історію виноробства, батьківщиною якого є Грузія, доніс присутнім цікаву інформацію про культуру споживання вина, звідки беруться первинні та вторинні аромати вина. Сомільє пояснив види пакування, призначення келихів та 5 принципів поєднання страв із вином. Учасники дійства дізналися, що еталоном виноробства є французькі вина, – саме у цій країні існує суворий контроль за дотриманням вимог та стандартів виноробства.
Незабутнім моментом для здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою Готельно-ресторанна справа стала урочиста посвята у готельєри та ресторатори із врученням пам’ятних емблем.