День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

  • Дата публікації: 13.02.2019

11 лютого студенти НН Інституту економіки та бізнес-освіти відвідали персональну фотовиставку військового перекладача Сергія Кравцова «Афганський капкан. Невідома війна», яка проходить в  ДІАЗ «Стара Умань».

Афганська війна тривала майже 10 років. Через горнило Афганської війни пройшло понад 160 тисяч українців. Додому не повернулись 3360 наших співвітчизників, поранення отримали більше 8000 українців, з них 4687 отримали інвалідність. Виведення радянських військ з території Афганістану почалось у 1988 році, а  15 лютого 1989 року були повністю виведені радянські війська.

Експозиція представлена унікальними фотографіями  періоду 1987-1988 рр. Кожне фото –  доля героїв, історія мужніх вчинків, спогади про страшну трагедію. Це  розповідь про те, що людина робить на війні та що війна  робить з людиною.

Афганська війна зламала життя багатьом молодим хлопцям, але попри це вони з честю пройшли крізь неї і залишилися вірними сумлінню. Представлена фотовиставка, спрямована крізь призму Афганської війни, має на меті привернути увагу спільноти до героїзму та відваги воїнів, які сьогодні захищають цілісність і суверенітет нашої держави на сході країни.

Разом зі студентами захід відвідали доценти кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки Оксана Вінницька, Тетяна Корнієнко та Людмила Чвертко.

Міні галерея


Березень
Травень