Зустріч з отаманом уманського козацтва

  • Дата публікації: 22.10.2018

Козацтво завжди було символом мужності, сили та непереможної волі нашого народу. Слава про волелюбних, українських предків, несхитної волі славних козаків, живе і донині. Через козацтво ми всі творили нашу історію, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

На зустріч з студентською молоддю НН Інституту економіки та бізнес-освіти завітали отаман Уманського козацтва Володимир Сивак та осавул-полковник Українського козацтва Олександр Сокуренко. У заході взяли участь студенти спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування», «Менеджмент», а також викладачі кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки – Максим Слатвінський, Наталія Станіславчук,Олеся Дем’янишина та Інна Бержанір.

Представники сучасного козацтва розповіли про цікаві сторінки історії українського козацтва від минулого до сьогодення, про фундаторів розбудови засад українського козацтва з моменту незалежності Української держави (від 1991 року) та національно-патріотичну роботу козацького товариства Уманщини.

Студент 31 групи спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Денис Гаврилюк підготував цікавий матеріал  з історії виникнення та існування Запорізької Січі, проілюструвавши розповідь кадрами документальних та художніх фільмів.

Під час бесіди присутні задавали питання, на які Володимир Сивак та Олександр Сокуренко дав розгорнуті і докладні відповіді, дізнались багато чого цікавого з життя та побуту українського козацтва та історію створення Черкаського Коша Українського козацтва. Студенти виявили обізнаність з історії України та нашого краю.

В кінці заходу студенти подякували за пізнавальну розповідь про предків-козаків та на згадку зробили спільне фото.

Міні галерея


Березень
Травень