Слава Героям!

  • Дата публікації: 18.10.2018

16 жовтня 2018 року студенти спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування» й «Облік і оподаткування» разом з викладачами кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки Оксаною Вінницькою, Тетяною Корнієнко та Людмилою Чвертко відвідали виставку фоторобіт з зони АТО військового фотографа і волонтера Дмитра Муравського, відкриття якої відбулось 12 жовтня 2018 р. у рамках святкування Дня захисника України.

Під час екскурсії студенти ознайомились із експозицією, що розміщена в двох виставкових залах ДІАЗ «Стара Умань». У першому залі відвідувачі ознайомилися з фотокартинами, які нагадують про жахливі миті війни на Сході України. У другій виставковій залі студенти змогли відтворити в пам’яті генезис розвитку подій сучасності – від початку Революції Гідності до проведення АТО, де також експонуються портрети та біографії загиблих бійців АТО, артефакти з місць бойових дій та зразки форменого одягу, особисті речі бійців, частини зброї, привезені із зони проведення АТО.

До глибини душі зворушив студентів огляд експонатів виставки, які належали учасникам бойових операцій. Адже вони, герої-захисники, були чиїмись синами, батьками, друзями, коханими. Кожен з них про щось мріяв, був чиїмось другом. Вони віддали найдорожче – своє життя. І навряд чи хто-небудь з них думав, що його життя обірветься так: раптово, далеко від рідного дому.

Загалом, студенти були вражені від екскурсії, про що свідчать слова старости академічної 21 групи Яни Чолинець: «Приємно, що не забуваються славні подвиги українців. Побачене в музеї шокує і надихає водночас. Можна бути спокійним за свою країну, адже її обороняють воістину великі люди. Герої не вмирають, адже вони разом з нами. Вони житимуть доти, доки ми про них пам’ятатимемо! Слава Героям!».

Міні галерея


Березень
Травень