Істинна мета мистецтва — повчати, поступово возвеличувати людський дух

  • Дата публікації: 10.10.2018

Студенти Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти спеціальностей Облік і оподаткування та Фінанси, банківська справа та страхування разом з викладачами кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки Сергієм Стойкою та Оксаною Вінницькою відвідали Уманський краєзнавчий музей.

У картинній галереї широко представ  лене національне образотворче мистецтв – зберігаються роботи українських художників XX століття: І. Їжакевича, М. Глущенка, В. Литвиненка, К. Трохименка, Г. Чернявського, В. Балановського, Г. Задорожнього, В. Лопухова, Ф. Шишка, Ф. Захарова, І. Григор’єва. Серед скульптур унікальними є роботи італійського та польського скульпторів А. Канови і К. Ґодебського.

Викладачі та студенти мали можливість ознайомитись з цими та іншими експозиціями. Студентів напрочуд вразила своєю красою колекція декоративно-прикладного мистецтва XIX–XX ст., зокрема – порцеляновий посуд західноєвропейських та українських заводів.

Студент 35б групи Олег Налбатов зауважив, що працівники музею провели змістовну екскурсію, так докладно та захопливо розповідаючи про кожен експонат, що дві години пролетіли як одна мить. По завершенні екскурсії у студентів склалось чудове враження про українську художню культуру та бажання відвідати галерею знову.

Міні галерея


Лютий
Квітень