В УДПУ відбувся семінар-тренінг з основ бізнес-планування

  • Дата публікації: 25.09.2018

21 вересня 2018 року відбувся семінар-тренінг  з бізнес-планування в Бізнес-центрі НН інституту економіки та бізнес-освіти. Організаторами тренінгу виступили Уманська районна рада спільно з Уманським державним педагогічним університетом ім. Павла Тичини. У тренінгу взяли участь сільські, селищні голови, представники місцевого бізнесу, громадськості, власники агросадиб, майстри народних ремесел та всі зацікавлені мешканці сіл Уманського району та міста Умань.

Розпочала семінар головний спеціаліст районної ради Наталія Гейко, яка акцентувала увагу присутніх на тому, що розвиток сільського зеленого туризму стимулює мале підприємництво, оздоровлює економіку сільських територій та має досить значні перспективи для розвитку як внутрішнього, так і міжнародного туризму.

Ольга Чирва, професор, директор НН Інституту економіки та бізнес-освіти наголосила, що такі тренінги потрібні представникам бізнесу для розуміння перспектив та можливостей їх розвитку. Часто власники бізнесу задають собі питання: «Як довести інвестору чи кредитору життєдайність своєї ідеї?». Для отримання грантової підтримки необхідно надати бізнес-план, в якому треба визначити пріоритетні цілі та завдання, напрями діяльності, обґрунтувати необхідні ресурси та засоби їх використання. Тому основна частина тренінгу була присвячена саме розгляду загальних правил складання бізнес-плану, з якими ознайомила директор інституту УДПУ імені Павла Тичини.

З метою надання методичної допомоги присутнім  рекомендували скористатися  методичними розробками зі складання бізнес-плану, який розроблено викладачами кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом.

З основними методиками складання успішних бізнес-планів учасників тренінгу ознайомила завідувач кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом, доцент Світлана Подзігун.

Друга частина бізнес-тренінгу була проведена у формі ділової гри, де учасники працювали над Swot-аналізом  власного бізнесу.  На основі отриманих результатів, підприємці мали змогу представити свою ідею та познайомитися один з одним.

Багато питань, які поставили присутні, стосувалися саме  процедури  захисту бізнес-плану і жодного питання не залишилось без відповіді.

Міні галерея


Лютий
Квітень