Сучасний стан та перспективи розвитку грошово-кредитної сфери в Україні

  • Дата публікації: 18.05.2018

Сьогодні питання щодо побудови ефективної грошово-кредитної політики є надзвичайно актуальним, оскільки вона впливає на фінансовий та загалом соціально-економічний стан  країни. З метою обговорення проблемних питань і трансформаційних процесів у грошово-кредитній сфері 15 травня 2018 року за ініціативи кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки НН Інституту економіки та бізнес-освіти в межах заходів до Днів науки проведено науково-практичний семінар на тему: «Сучасний стан та перспективи розвитку грошово-кредитної сфери в Україні».

У роботі науково-практичного семінару взяли участь: Сергій Кульпінський, д.е.н. кафедри фінансів і фінансово-економічної безпеки Чернігівського національного технологічного університету (має практичний досвід роботи у НБУ, комерційних банках, фінансово-інвестиційних компаніях, сертифікований торговець цінними паперами); Сергій Діденко, к.е.н Черкаського інституту ДВНЗ Університет банківської справи (має практичний досвід роботи на різних посадах у сфері банківської діяльності, сертифікований тренер з питань протидії відмивання коштів та фінансування тероризму); Петро Курмаєв, д.е.к., професор та Сергій Стойка, к.е.н.  кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Захід розпочався з вітального слова Петра Курмаєва, який підкреслив важливість даного заходу та акцентував увагу на практичних цілях семінару.

Сергій Кульпінський в своїй доповіді розкрив проблемні питання монетарної політики в Україні та навів приклади їх вирішення у світовій практиці.

Сергій Діденко ознайомив присутніх з новими підходами до процесу управління державним боргом та золотовалютними резервами в умовах глобалізації.

Петро Курмаєв та Сергій Стойка у своїх доповідях розкрили тенденції ринку криптовалют, зокрема, проблемні питання функціонування світового ринку криптовалют та особливості формування вітчизняного.

По завершенню виступів та обговорення учасники семінару дійшли висновку, що грошово-кредитна сфера України знаходиться в відносно стабільному становищі, проте сучасні виклики, економічні кризи та поява нових фінансових інструментів вимагають її модернізації та постійного розвитку.

Міні галерея


Березень
Травень