Права людини ‑ гарантія розвитку людства

  • Дата публікації: 28.05.2018

Знаю! Дію! Захищаю!

В межах відзначення 22-ї річниці Конституції України на кафедрі економіки та соціально-поведінкових наук для студентів НН Інституту економіки та бізнес-освіти  24 травня 2018 року був проведений правовий марафон «Права людини – гарантія розвитку людства». Захід проводився з метою формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України.

Перед студентами зі вступним словом виступив Олександр Кірдан, завідувач кафедри економіки та соціально-поведінкових наук, доцент, який згадав історію виникнення держави, основні елементи державності, принципи та елементи демократії та демократичної держави, суверенітету народу та суверенної держави.

У своїй промові Олександр Кірдан наголосив, що розвиток України неможливий без дотримання гарантованих Конституцією України прав і свобод людини. Сьогодні наша держава переживає складний період, але завдяки спільним зусиллям інститутів влади, громадських та правозахисних організацій українське суспільство послідовно наближається до рівня міжнародних стандартів як законодавчого, так і практичного забезпечення прав людини.

У рамках правового марафону студенти мали можливість поспілкуватись із гостею, суддею суду загальної юрисдикції Тетяною Черниш. Вона поділилась з допитливою молоддю проблематикою й практикою суддівської діяльності, відзначила важливість судової реформи.

Студенти приймали активну участь в обговорені, ставили запитання, що стосувалися практичної діяльності суду, особливостей розгляду судових справ й, безпосередньо, суддівської діяльності.

Захід був проведений в два етапи. Другим етапом марафону була інтерактивна гра «Вправний юрист», де студенти мали змогу перевірити свої знання з правознавства та отримати нові. Учасники команд розв’язували юридичні ситуації, надавали правову оцінку запропонованим подіям, демонстрували знання юридичних термінів.

Правова інформація, що прозвучала під час інтерактивної гри, стане корисною порадою не тільки для членів команд, а і для їх уболівальників та всіх присутніх.

 

 

Міні галерея


Березень
Травень