Конституція – правовий фундамент забезпечення стабільності держави

  • Дата публікації: 03.05.2018

У межах заходів Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини до відзначення 22-ї річниці Конституції України, 02 травня 2018 року за ініціативи кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки було проведено інформаційно-освітній захід «Конституція – правовий фундамент забезпечення стабільності держави».

Захід розпочався з вітального слова завідувача кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки, кандидата економічних наук, доцента Максима Слатвінського, який представив студентам учасників та відзначив його основну мету – формування правової культури та обізнаності присутніх про їх конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації.

Під час заходу перед студентами виступив відомий в місті Умані адвокат Руслан Дашицький, який відзначив: «Конституція як універсальна цінність цивілізаційного характеру відіграє вагому державотворчу роль в країні, забезпечуючи її перехід до якісно нового стану. Конституція – це нормативно-правовий акт найвищої юридичної сили, який встановлює засади державного ладу, визначає атрибути державності, територіальну організацію держави та закріплює правовий статус кожного громадянина, що загалом покликане забезпечити основи забезпечення стабільності держави».

В ході бесіди зі студентами було введено їх в історичний екскурс конституціоналізму, розкрито роль конституції в державотворенні, роз’яснено значення норм Конституції України в утвердженні правової держави, закладено основи формування їх правової культури.

Інформативність та глибина бесіди викликала значний інтерес у молодого покоління, перед якими стоїть, як зазначила професор кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки Тетяна Демченко «вагомий вибір у житті – чи буде наша країна базуватись на правовому фундаменті, чи залишатимуться знову невирішені питання у цьому полі для наступних поколінь».

Міні галерея


Березень
Травень