Екскурсія студентів до Трипільського світу

  • Дата публікації: 29.05.2018

Студенти НН Інституту економіки та бізнес-освіти спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування», «Менеджмент» разом із директором інституту Ольгою Чирвою та викладачами Людмилою Чвертко, Світланою Подзігун, Наталією Коган, Оксаною Вінницькою відвідали музей трипільської культури для ознайомлення з історією рідного краю.
В околицях Легедзино знаходиться найбільше у світі поселення часів Трипільської культури. Це стало визначальним фактором створення саме тут заповідника «Трипільська культура». Основне призначення заповідника – збереження, дослідження та популяризація як трипільської культури взагалі, так і унікальних одинадцяти поселень-гігантів трипільської культури, зокрема, розташованих на території Уманського, Тальнівського районів Черкащини.
Оглядова екскурсія супроводжувалась цікавою розповіддю екскурсовода – Сергія Сеся, молодшого наукового співробітника історико-культурного заповідника. Він переконливо довів, що наші пращури були високоцивілізованими людьми, які не поступались Єгипетській цивілізації!
Незабутнє враження справили на учасників екскурсії вироби з різних трипільських поселень. Різноманітні гончарні вироби – глечики, зерновики, обідні тарелі, маленькі ритуальні тарілочки з солярними символами, покришки, на яких зображено сваргу – виліплені без допомоги гончарного кругу. Багато знарядь праці виготовлені з граніту, глини, кістки, рогу.
Велике зацікавлення відвідувачів музею викликали аерофотознімки, на яких добре видно контури і вулиці трипільських поселень. Сергій Сесь розказав, що наразі відбувається процес створення скансену (музею під відкритим небом), де усі охочі зможуть пожити в реконструйованих трипільських житлах і взяти участь в археологічних розкопках.
Всі учасники екскурсії залишились дуже задоволені поїздкою та отримали багато позитивних емоцій.

Міні галерея


Лютий
Квітень