Відбулося засідання Круглого столу «Ринок праці на сучасному етапі соціально-економічного розвитку України»

  • Дата публікації: 27.04.2018

В рамках проведення Днів науки 26 квітня 2018 року в Навчально-науковому інституті економіки та бізнес-освіти було проведено Круглий стіл на тему: «Ринок праці на сучасному етапі соціально-економічного розвитку України», у ході якого розглядалися такі питання:

  1. Ситуація на ринку праці та діяльність державної служби зайнятості.
  2. Особливості надання послуг населенню та роботодавцям державною службою зайнятості.
  3. Молодь на ринку праці.

Старший викладач кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом Леся Стрембіцька акцентувала увагу присутніх на особливостях тенденцій зайнятості та безробіття населення в Україні, а також охарактеризувала діяльність Державної служби зайнятості України щодо формування ефективної соціально-економічної політики та вирішення проблем безробіття.

Розвиток дискусії з вказаного питання знайшов відображення у виступах начальника відділу взаємодії з роботодавцями Уманського міського центру зайнятості Тетяни Якимович та провідного фахівця з профорієнтації вказаної установи Тетяни Задорожко. Доповідачі охарактеризували особливості локального ринку праці м. Умані та висвітлили програми подолання безробіття на місцевому рівні.

Цікавим виявилося також обговорення питання, представленого студенткою 24 групи Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти Вікторією Климчук, що стосувалося проблем молодіжного безробіття в Україні, адже молодь завжди вважається рушійною силою суспільного розвитку, що має високий інтелектуальний та трудовий потенціал, проте є вкрай вразливою на ринку праці.

Питання, що обговорювалися в ході проведення Круглого столу, сприяли активній дискусії серед його учасників, адже торкалися актуальних проблем, вирішення яких сприятиме соціально-економічному прогресу нашої держави.

Міні галерея


Лютий
Квітень