Відбувся науково-методичний семінар «Угода про асоціацію між Україною та ЄС: проблеми впровадження безвізового режиму»

  • Дата публікації: 01.11.2017

Європейська інтеграція визнана головним стратегічним вектором зовнішньоекономічної політики України: курс на Європу був остаточно визначений урядом України, і на даний час він не має альтернатив.

З метою обговорення окремих аспектів євроінтеграції, 30 жовтня 2017 року за ініціативи кафедри економіки та соціально-поведінкових наук було організовано роботу науково-методичного семінару «Угода про асоціацію між Україною та ЄС: проблеми впровадження безвізового режиму».

Захід розпочався з вітального слова завідувача кафедри економіки та соціально-поведінкових наук, доцента Олександра Кірдана, який представив учасників семінару та відзначив основні напрями розвитку відносин Україна – ЄС.

Під час роботи семінару у доповідях та під час обговорення неодноразово відзначалися актуальність і вагомість запропонованих проблемних питань. На особливу увагу заслуговує доповідь начальника РВ УДМС в Черкаській області Євгенія Приходько, в якій окреслені особливості оформлення закордонних паспортів. У виступі доповідач звернув увагу на те, що з кінця 2016 року всі документи, які оформляються для поїздок за кордон є біометричними. Біометричний закордонний паспорт, з яким мандрівник в’їжджає до ЄС, повинен бути дійсний не менше 3 місяців після запланованого повернення додому.

З доповідями на семінарі виступили також доценти Віталій Стойка та В’ячеслав Мельник, які розглянули умови безвізового режиму між Україною та країнами Європейського Союзу.

Організація заходу дала можливість учасникам отримати актуальну інформацію про те, які переваги отримує Україна від Угоди про асоціацію, навіщо потрібен біометричний закордонний паспорт та як його оформити, чи можуть вони як і раніше перетинати кордон з візою та в яких випадках можуть відмовити у в’їзді до ЄС.

 

 

Міні галерея


Лютий
Квітень