Україна-НАТО: 20 років партнерства

  • Дата публікації: 14.11.2017

9 листопада в рамках плану заходів з відзначення 20-річчя з моменту підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО  в УДПУ імені Павла Тичини на базі кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом відбувся круглий стіл «Партнерство заради миру між Україною та Організацією Північно-Атлантичного договору».

Учасниками круглого столу були викладачі кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом, студенти І-ІV курсів спеціальностей «Маркетинг», «Менеджмент», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» НН Інституту економіки та бізнес-освіти.

Ключовими питаннями круглого столу були передумови, історія та значення підписання Хартії, досягнення та уроки, отримані у ході її реалізації, а також сучасний стан та подальші перспективи  євроатлантичної  інтеграції України.

Ініціатор заходу, Наталія Побережець, звернула увагу присутніх, що відносини між Україною і НАТО мають два основних виміри: політичний діалог і практичне співробітництво. Головну роль у поглибленні цього діалогу відіграє Комісія Україна-НАТО, створена у 1997 році.

Студентка 14 групи Анастасія Зелінська підготувала інформацію про результати особливого партнерство між Україною та НАТО. Результатом цієї співпраці стали: декларація сприяння НАТО безпеці України; комплексний план підтримки України; військова співпраця; політичний діалог та практична допомога.

По завершенні заходу учасники круглого столу акцентували увагу на наших спільних зусиллях у просуванні демократичних цінностей, розумінні колективної безпеки, важливості продовження зусиль щодо підвищення рівня інформованості в Україні про НАТО та співпрацю Україна-НАТО.

 

Міні галерея


Березень
Травень