Студенти ННІ економіки та бізнес-освіти відвідали «оригінальну» виставку картин

  • Дата публікації: 12.11.2017

Сучасне мистецтво важко характеризувати термінологічно точним поняттям. Воно різноманітне і вбирає у себе дуже багато нових прийомів, наприклад, колаж, фотомонтаж, декупаж, інсталяція, перформанс.

7 листопада в Уманській картинній галереї відбулося відкриття виставки-перформансу одеського художника та дизайнера Володимира Уманенка під назвою «Платтьопис». Викладачі НН Інституту економіки та бізнес-освіти Людмила Чвертко, Альона Маринюк, Тетяна Корнієнко, Ольга Бовкун разом із студентами долучилися до цього неординарного заходу.

Проект «Платтьопис» був започаткований у 1996 році. Сучасного вигляду проект набув у 2016, коли Володимир Уманенко створив серію білих суконь та розіслав їх більш ніж 60 художницям, що стало листом-запрошенням до діалогу. Білий простір пропонувалося заповнити власними образами, об’єднаними однією темою: портрет будь-якої сутності, побаченої авторкою.

Володимир Уманенко за допомогою мистецтва намагається показати, які розумні й чарівні жінки. Він переконаний, що кожна жінка повинна хоч раз пошити сукню і одягнути її.

Художник особисто розповів історію всіх представлених на експозиції робіт та наголосив, що кожна жінка в своєму житті обов’язково повинна створити сукню власними руками. До того ж охочі мали змогу особисто взяти участь у створенні такої сукні та зануритись у захоплюючий світ сучасного мистецтва.

Міні галерея


Березень
Травень