Євроатлантична інтеграція, як фактор забезпечення національної безпеки України

  • Дата публікації: 05.11.2017

31 жовтня 2017 року на базі кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки в межах заходів з відзначення 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північно-Атлантичного договору відбулось засідання круглого столу на тему: «Євроатлантична інтеграція, як фактор забезпечення національної безпеки України».

У засіданні взяли участь викладачі та студенти НН Інституту економіки та бізнес-освіти, зокрема з доповідями виступили: студентка II курсу 29 групи Ірина Бурдужа; завідувач кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки, доцент Максим Слатвінський; доценти Микола Білошкурський та Оксана Вінницька.

Під час дискусій учасники круглого столу обговорили ряд питань, пов’язаних із різними аспектами євроатлантичної інтеграції України: стратегія вступу України до НАТО, стан та перспективи взаємовідносин України з НАТО, економічні переваги членства в організації Північно-Атлантичного договору, а також передумови забезпечення національної безпеки України в умовах євроатлантичної інтеграції. Особливу увагу приділено проблемам об’єктивного інформування нашого суспільства, де ще живуть стереотипи мислення радянської доби, про суть і зміст євроатлантичної інтеграції України та про нинішній статус і функції НАТО, а також пов’язані з цим труднощі.

Учасники дійшли згоди, що входження України до НАТО – надзвичайно відповідальне рішення, яке потребує широкого громадського обговорення і проведення ґрунтовної роз’яснювальної роботи серед населення.

 

 

Міні галерея


Березень
Травень