Про Всеукраїнський фестиваль інновацій (Київ 27-29 вересня 2017 року)

  • Дата публікації: 06.10.2017

Міністерство освіти і науки України разом з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Науковим парком «Київський університет імені Тараса Шевченка» провело 27-29 вересня 2017 року Всеукраїнський фестиваль інновацій з метою популяризації розробок вітчизняних вчених та інноваторів, залучення інвестицій до фінансування впровадження новітніх розробок.

У конференції прийняли участь представники вищих навчальних закладів, наукових парків, інших інноваційних структур, створених ВНЗ, громадських організацій та реального сектора економіки, до сфери інтересів яких належать питання академічного підприємництва та впровадження інновацій. Від нашого університету на конференції прийняв участь доцент кафедри економіки та соціально-поведінкових наук Павло Петренко.

Представник НН Інституту економіки та бізнес-освіти акцентував увагу на «Проблемах і перспективах залучення іноземних інвестицій», зазначаючи, що ефективність інвестицій – і внутрішніх, і зарубіжних – залежить від їх якості, від того, наскільки прогресивна технологія в них закладена, а сам процес інноваційного росту не є гарантією  справжньої модернізації національної економіки. Ним на конференцію представлена інформаційна доповідь: «Інвестиції: проблеми і перспективи залучення іноземних інвестицій в економіку України».

Під час фестивалю учасники обговорили цю та інші зміни, необхідні українському законодавству для успішного розвитку інновацій. У межах фестивалю також відбулися 2 конкурси стартапів – в сфері економічних та соціальних інновацій. У МОН завершують перший етап з підготовки законопроекту щодо стартапів – на часі його обговорення в експертному та бізнес-середовищі.

 

Петренко П.С.,

почесний академік Міжнародної кадрової академії

 

 

 

Лютий
Квітень