Незабутня екскурсія до Буцького каньйону

  • Дата публікації: 30.09.2017

27 вересня, відповідно до плану заходів запланованих з нагоди святкування Всесвітнього Дня туризму, студенти спеціальності «Туризм» під керівництвом викладачів кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи здійснили захоплюючу екскурсію до Буцького каньйону.

Замало буде сказати, що ця пам’ятка природи є нетиповою для нашої місцевості, вона – просто таки унікальна. Буцький каньйон називають “маленькою Швейцарією” та фіордом в серці України.

  

І хоч рельєф тут переважно рівнинний, та матінка природа, зробила виняток, наділивши місцевість мальовничим гранітним каньйоном. Загальна довжина його – приблизно 2,5 кілометри, а ширина − 80 метрів. Висота скель сягає тридцяти метрів. Кажуть, цьому камінню понад 2 мільярди років.

Між високих гранітних скель, що утворюють кам’яні береги, тече одна з найкрасивіших річок України – Гірський Тікич. Річкові води стрімко скочуються з брили граніту, тим самим створюючи водоспад Вир. У ХІХ столітті біля водоспаду побудували водяний млин. А у ХХ – гідроелектростанцію. Одну з найперших в Україні. Її будували довго, вручну, як кажуть місцеві жителі. Та довго установа не пропрацювала. Колись на мальовничих берегах річки росли буки. Тих дерев вже немає, та неподалік розкинулось старовинне село Буки, яке отримало від них свою назву.

Ця екскурсія подарувала незабутні яскраві емоції, мальовничість довколишньої природи, її барви та велич гранітових скель назавжди залишились в пам’яті кожного.

Міні галерея


Березень
Травень