Від теорії до практики

  • Дата публікації: 06.04.2017

4 квітня 2017 року під керівництвом викладачів кафедри технологій та організації туризму і  готельно-ресторанної справи було організовано та проведено науково-практичний семінар: «Перспективи розвитку індустрії гостинності в Україні» на базі ТОВ «ГОТЕЛЬ «Умань».

Метою науково-практичного  семінару було дослідження процесів розвитку індустрії гостинності та функціонування підприємств інфраструктурного комплексу туристичної сфери відповідно до динамічно змінюваних умов історичних, соціальних та економічних перетворень.

Гостинність – це одне з понять цивілізації, яке завдяки прогресу і часу перетворилося на потужну індустрію, у якій працюють мільйони професіоналів, створюючи усе найкраще споживачам послуг. Індустрія гостинності включає у собі різні сфери діяльності людей – туризм, відпочинок, розваги, готельний і ресторанний бізнес, громадське харчування, екскурсійну діяльність, організацію виставок і проведення різних наукових конференцій.

Індустріальний характер гостинності сприяє ефективності та розвитку національної економіки, оскільки внаслідок збільшення популярності господарства зростає державний бюджет, збільшується зайнятість населення, підвищується рівень життя місцевого населення, одержують новий імпульс до розвитку народні промисли, здійснюється сприятливий вплив на решту галузей, відбувається розвиток соціальної і виробничої інфраструктури.

 Директор ТОВ «ГОТЕЛЬ «Умань» Дворова Н.В. ознайомила викладачів та студентів з організаційно-виробничою структурою закладу індустрії гостинності, розкрила нові форми та методи організації обслуговування споживачів готельних послуг  та поділилася своїм баченням щодо перспектив розвитку індустрії гостинності в регіоні.

Також студенти мали можливість ознайомитися з номерним фондом та  з організацією роботи основних служб готелю.

У ході проведення семінару відбулася жвава дискусія, в якій взяли активну участь як викладачі так і студенти з питань якості надання послуг та перспектив розвитку готельного господарства як в Україні так і в регіоні.

Цей захід був цікавим та необхідним для викладачів та студентів, тому що пов’язав теорію з практикою, закріпив знання теоретичного матеріалу, розкрив перспективи подальшої роботи індустрії гостинності в регіоні, а головне, надав можливість студентам ознайомитися зі специфікою своєї майбутньої професії.

Міні галерея


Березень
Травень