НЕ ВМИРАЄ ДУША НАША, НЕ ВМИРАЄ ВОЛЯ…

  • Дата публікації: 13.03.2017

Та не однаково мені,

Як Україну злії люде

Присплять, лукаві, і в огні

Її, окраденую, збудять…

Ох, не однаково мені…

 У світовій літературі ім’я Тараса Шевченка стоїть в одному ряду з іменами таких видатних поетів, як Джорд Байрон, Вольфганг Гете, Діонісій Соломос, Олександр Пушкін. Найвідоміший твір Великого Поета – збірка українських поезій «Кобзар». 

За щорічною традицією, починаючи з 9 березня і до кінця місяця в Україні і за кордоном, всюди, де живуть українці, проходять Шевченківські заходи, приурочені до Дня народження Т.Г. Шевченка.

У рамках заходів з вшанування пам’яті Великого Кобзаря взяли участь професорсько-викладацький склад та студенти Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти на чолі з директором Ольгою Чирвою

9 березня 2017 року студенти ІІІ курсу спеціальностей «Менеджмент» та «Маркетинг» разом із викладачами ННІ економіки та бізнес-освіти, Наталією Побережець і Наталією Білошкурською, вшанували пам’ять великого Кобзаря, Тараса Григоровича Шевченка.

Біля пам’ятника Кобзарю, який розташований в парку ім. Тараса Шевченка міста Умань, студенти та викладачі приєдналися  до літературного читання, присвяченого творчості Т.Г. Шевченка.Представники нашого Інституту стали учасниками Всеукраїнського флешмобу Global Shevchenko: рівно о 16:00 за київським часом всі шанувальники творчості поета прочитали одночасно вірш “В казематі” (Мені однаково, чи буду…). Відвідали святковий концерт за участю творчих колективів КВНЗ “Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т. Шевченка”, присвячений 203-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.10 березня в рамках Шевченківських днів проведено виховний захід «Т.Г. Шевченко – геніальний син українського народу» для студентів першого курсу ННІ економіки та бізнес-освіти. У виконанні студентів прозвучали найвідоміші твори Великого Кобзаря: Кочедікова Людмила «Розрита могила»; Бунчук Марина «Причина» (уривок «Така її доля»); Климчук Вікторія «Холодний Яр.»;

Слід відзначити, що в цей день жителі Риги, Одеси, Маріуполя, Луцька, Івано-Франківська, Рівного, Житомира, Херсона, Чернівців та ще безлічі міст зібралися біля пам’ятників поета в своєму місті і підтримали акцію. А це означає, що Тарас Григорович був і є всюди, де були, є і будуть українці. Навіть, у найнесподіваніших місцях і навіть за найнеочікуваніших обставин.

Міні галерея


Березень
Травень