Як у гуртожитку млинці пекли..

  • Дата публікації: 28.02.2017

Тиждень масляної – межа між студеною зимою та наближенням весни. Навколо вже дихає весною. Про майбутнє тепло говорить все: і яскраве небо, і золотисте сонечко, таке ж кругле і гаряче, як млинці, які випікають на Масляну!

Студенти НН Інституту економіки та бізнес-освіти, які проживають у гуртожитку, вирішили не залишатися осторонь, а також разом з усією країною відсвяткувати це свято.

Історія цього свята говорить нам про те, що воно зародилося ще в стародавній слов’янській язичницькій культурі. Люди здавна на Масляну випікали млинці, як символ тепла, сонця, перемоги весни над зимою. За повір’ям, чим яскравіше і цікавіше прожити масляний тиждень, тим щасливішим і багатшим буде рік

І цього року було не менш весело та енергійно на 21 секції гуртожитку № 1 Уманського державного педагогічного університету. Всі приготовані страви були представленні на Святковій ярмарці.

Добре те, що у гучному гулі прогресу, комп’ютерів, інтернету, за всіма цими “контактами” та “фейсбуками”, чатами, скайпами студенти знайшли час згадати давні традиції та зібратися в гучній дружній компанії.

 

Міні галерея


Березень
Травень