Круглий стіл на тему: «Захист прав людини»

  • Дата публікації: 08.12.2016

08 грудня 2016 року до Всеукраїнського тижня права, за участю викладачів кафедри економіки та соціально-поведінкових наук і студентів III курсу спеціальності «Туризм», було проведено  засідання круглого столу на тему: «Захист прав людини».Під час засідання розглянули особливості трьох дієздатних регіональних системи захисту прав людини: Міжамериканську, Африканську та Європейську.

Міжамериканська система діє в рамках Організації Американських Держав і представлена Міжамериканською комісією з прав людини та Міжамериканським судом з прав людини.

Африканська система складається з Африканської комісії прав людини та народів, яка є органом Організації Африканської Єдності (ОАЄ).

Європейська система діє в рамках Ради Європи, членом якої з 1995 року є Україна. Вона базується в першу чергу на Європейському суді з прав людини.У процесі обговорення увагу приділили дослідженню:

  • правової бази та особливостей адміністративної і кримінальної відповідальності;

  • видів адміністративних стягнень та порядку їх виконання;

  • системи, видів, правового та соціального статусу спеціальних суб’єктів, уповноважених розглядати справи по захисту прав людини;

  • правового регулювання змісту, порядку, умов призначення та виконання адміністративних стягнень, особливостей правового статусу учасників адміністративного провадження і гарантії його забезпечення.

Міні галерея


Лютий
Квітень