ВІДБУВСЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «ІНВЕСТИЦІЙНО-ІННОВАЦІЙНА СКЛАДОВА СТРУКТУРНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ»

  • Дата публікації: 08.11.2016

Міністерством освіти і науки України проведено інформаційно-комунікативний захід, під час якого відбулася загальна дискусійна панель, на якій розглядалися загальні питання щодо перспективних напрямів розвитку технологій та техніки військового призначення, інструментів державної підтримки підприємств ВПК України, впровадження нових технологій у різних сферах оборони та безпеки.

На комунікативному заході з доповіддю на тему:  «Інвестиційно-інноваційна складова структурної трансформації економіки України: вакуумно-сублімовані технології виготовлення продуктів – новий напрям у сучасному харчуванні» виступив Петренко П.С., к.е.н., доцент кафедри економіки та соціально-поведінкових наук УДПУ імені Павла Тичини.

20 жовтня 2016 року на кафедрі економіки та соціально-поведінкових наук відбувся науково-методичний семінар на тему «Інвестиційно-інноваційна складова структурної трансформації економіки України: вакуумно-сублімовані технології виготовлення продуктів – новий напрям у сучасному харчуванні».

Актуальність та необхідність розробки даного напряму пояснив доцент кафедри економіки та соціально-поведінкових наук Петренко П.С., який зазначив, що в сучасних умовах розвитку необхідно принципово переосмислити роль держави в подоланні економічного відставання від країн-лідерів у забезпеченні безпеки держави.

Головним двигуном економічного розвитку стають інновації, що відіграють роль сполучної ланки між державою і бізнесом, наукою і практикою, ростом економіки і добробутом населення, безпекою існування держави.

Для досягнення поставлених цілей, як один із варіантів, можна використовувати технології вакуумно-сублімаційної сушки. Спільно з Nestle, NASA винайшли особливий процес заморожування продуктів, який повністю позбавляв їх води, роблячи процес транспортування і зберігання дуже зручним. Для того, щоб з’їсти такий продукт, потрібно просто залити його водою, і їжа знову готова до вживання. Цей метод сушки застосовують для забезпечення потреб у харчуванні космонавтів та військовослужбовців.

Викладачі кафедри приймали активну участь у роботі семінару. В результаті обговорення дійшли до висновку, що вживання продуктів сублімаційної сушки дозволить створити асортимент харчових продуктів із заданими властивостями, які здатні чинити профілактичну і оздоровчу дію за рахунок оптимальної кількості та співвідношення функціональних інгредієнтів, що знижують ризики виникнення багатьох захворювань та підсилюють адаптаційні механізми організму в умовах стресових ситуацій. Особливо це стосується українських військовослужбовців.

Міні галерея


Лютий
Квітень