Конституція – 20 років

  • Дата публікації: 27.04.2016

Викладачем кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи Підлісним Євгеном Васильовичем  було проведено науково-методичний семінар на тему: «Конституція – 20 років» за участю  студентів 17 та 18 академічних груп напряму підготовки «Туризм» та викладачів кафедри технологій та організації туризму і готельно – ресторанної справи.

Головною метою  проведення науково-методичного семінару «Конституція – 20 років» було дослідження змін в конституції України протягом 20 років.

Конституція України – це документ, що закладає підґрунтя організації і діяльності держави та формування у ній громадянського суспільства. Конституція – це своєрідний суспільний договір, у якому народ визначає основні напрямки свого подальшого розвитку та існування, гарантії прав та свобод громадян у суспільстві.

Україна, свого часу, створила першу європейську конституцію – «Пакти й Конституції» Пилипа Орлика, прийняту у м. Бендерах 05 квітня 1710 року. Вона на десятки років випередила розвиток західноєвропейської правової думки, заклавши дійсно демократичне підґрунтя в процесі українського державотворення.

По завершенню семінару учасниками були визначенні основні положення Конституції України, що змінились протягом  20 років, та як такі зміни вплинули на громадянське суспільство в Україні.

Міні галерея


Березень
Травень