Зірки над Уманню. Екскурсія в планетарій УДПУ

  • Дата публікації: 05.12.2015

J6GzT0K0nQYСтуденти 16 групи напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа» разом з куратором Осьмьоркіною Н.М. відвідали навчально-виховний центр «Планетарій» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

На куполі планетарію зображено небо, на якому – шість з половиною тисяч зірок! Можна милуватися сонячними та місячними затемненнями, побачити комети, падаючі зірки леоніди.

Технічне забезпечення планетарію дозволяє побачити зоряне небо майже кожного куточка землі, окрім екватора, також інструментарій планетарію здатен відтворити реальну картину зоряного неба у будь-який момент часу.

Студенти під музику групи «Space» здійснили незабутню подорож зорями.

Їм було запропоновано уявно побувати в космічному просторі та споглядати як сходить і заходить Сонце, як з’являються зорі на вечірньому небі, які сузір’я вони утворюють. Студенти із захопленням слухали легенди про утворення різних сузір’їв і спостерігали за їх рухом на уявній небесній сфері. Після екскурсії група мала змогу ознайомитися з приладами, які розташовані в планетарії, а також зробити цікаві фото.

Березень
Травень