Не дай СНІДу шанс!

  • Дата публікації: 01.12.2015

Pr3UVTqaJKg1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Головною метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення рівня обізнаності про це захворювання та його профілактику.

За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилися. За останні 5 років кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20%. Натомість в Україні серед країн Східної Європи і Центральної Азії ступінь поширеності ВІЛ/СНІД найвищий, серед дорослого населення він становить 1,1%. Щодня в Україні реєструється 48 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією.

У зв’язку цим, в Україні почалась нова хвиля інформаційної компанії з профілактики ВІЛ/СНІДу під гаслом: «Не дай СНІДу шанс!». Ця інформаційна компанія об’єднує зусилля Уряду та міжнародних організацій.

Cтуденти Інституту економіки та бізнес-освіти також долучились до відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Зокрема, молодь розповідала своїм друзям та іншим студентам про цю хворобу та особливості захисту від неї.

На сьогодні не існує ефективних ліків від СНІДу, тому основними напрямками по попередженню розповсюдження ВІЛ-інфекції має стати широка санітарно-освітня робота серед учнівської, студентської молоді по профілактиці та боротьбі зі СНІДом.

Лютий
Квітень