Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Захисника України!

  • Дата публікації: 14.10.2015

Сьогодні світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі.Покрова Пресвятої Богородиці – одне з найшановніших українським народом християнських свят. Протягом століть воно придбало особливо важливий сенс, оскільки пов’язане з боротьбою за свободу і порятунком від ворогів. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках захищали свою Вітчизну і віру, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Відтак, Пресвята Богородиця здавна вважалася покровителькою козацького війська та всього українського народу. Тому в часи незалежності свято Покрова стали відзначати ще й як День Українського козацтва.
Під час Другої світової війни зародилася Українська повстанська армія як збройна сила проти гітлерівської окупації батьківських земель і більшовицької наруги над нашим народом. Віддавшись під опіку Пресвятої Богородиці, воїни вважали свято Покрови днем створення легендарної визвольної армії.
Чотирнадцятого жовтня встановлено Свято День захисника України, який став святковим для сучасних воїнів і суспільства в цілому. Він символізує нерозривний зв’язок всіх поколінь захисників України. Тож сьогодні, сердечно вітаємо всіх з цим величним святом. І нехай на всіх нас зійде Божа благодать, а душі наповняться любов’ю, щирістю й всепрощенням.
Молитовно просимо у Пресвятої Богородиці миру, добра, суспільної злагоди для рідної Вітчизни, здоров’я, добробуту й щасливого майбутнього для всього українського народу!

Міні галерея


Березень
Травень