Час для добра та миру

  • Дата публікації: 16.10.2015

8CoXGGwojyYВідповідно до Указу Президента України № 806/2014 від 14-го жовтня 2014-го року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України встановлено нове свято – День захисника України, яке буде відзначатися щорічно 14 жовтня.

Це особливий день для нас і всієї України, яка відзначає «Свято Покрови», «День Українського козацтва»  і відсьогодні ще й «День захисника України». У цьому році вперше 14 жовтня, в одне з великих православних свят українських козаків – Козацьку Покрову (Покрову Пресвятої Богородиці), офіційно суспільство святкуватиме День захисника України, під гаслом «Сила нескорених». Це свято започатковане в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Нове українське свято дозволить відмовитися від традиції, що склалася у роки СРСР (відзначення 23 лютого), та підкреслить самостійність і незалежність нашої держави із власною культурою.

Крім того, Верховна Рада затвердила День захисника України вихідним днем.

З нагоди Дня захисника України студенти Інституту економіки та бізнес-освіти влаштували серед молоді флешмоб.

«Мир – як здоров’я і повітря: поки їх удосталь, про них не замислюєшся. Донедавна для нашого народу мир був повсякденною реальністю. Хто міг подумати, що може бути інакше, що в життя миролюбної України ввійде війна? Нині, як ніколи, відчуваємо в мирі потребу. Мир, безпека, стабільність – ось що найважливіше» – зазначають студенти Інституту економіки та бізнес-освіти Форос Євгеній та Сас Марія.

Упевнені, що проведений флешмоб «Час для добра та миру» надихнув усіх – студентів, викладачів замислитися над тим, якою може бути роль і власний внесок кожного у справу миру, дав змогу продемонструвати прагнення до єдності та миру в Україні.

Березень
Травень