Україна – більше за життя!

  • Дата публікації: 15.04.2015

Україна має давні традиції державотворення, вона пройшла непростий шлях до здобуття своєї Незалежності. Її історія та велич творились віками людьми, чиї імена викарбувані в серці кожного українця.

Зараз наша країна переживає найбільше випробування у новітній історії — збройну боротьбу за незалежність та територіальну цілісність. Мир, незалежність та цілісність держави завойовують для нас учасники АТО. Вони всі, без винятку, герої – непохитні та безсумнівні. На жаль, чимало з них полягли на полі бою, багато отримали поранення.   Студенти 21, 22 та 25 груп економічного факультету відвідали виставку «Україна – більше за життя!», що присвячена Революції Гідності та подіям, які послідували за цим, яка відкрилася в Уманському краєзнавчому музеї. Виставка вражає своїми експонатами. Серед них військова форма нашого земляка Юлія Мамчура, який показав приклад вірності військовій присязі і народу України, відмовившись здавати російським окупантам авіачастину у Бельбеку.На виставці представлено майже 200 експонатів, чимала кількість яких надана безпосередніми учасниками подій, волонтерами, громадськими організаціями. В експозиції можна побачити каску, прошиту кулями, снаряди, залишки зброї, обгорілий бронежилет, тубуси від гранатометів.

Також особливу увагу викликають експонати, зроблені дитячими руками: прапор Євросоюзу, виготовлений учнями міської гімназії, зворушливі листи, вірші і малюнки дітей, написані для бійців АТО.Окрема вітрина у краєзнавчому музеї присвячена нашим землякам, які загинули під час антитерористичної операції на східних рубежах нашої країни.

Міні галерея


Березень
Травень