1 квітня – День Сміху!

  • Дата публікації: 01.04.2015

Сучасна історія святкування Дня сміху починається з XVII століття, коли більшість населення Європи почали використовували різноманітні жарти і розваги. Жартували переважно над знайомими, причому у межах розумного. Головним було – подарувати в цей день якомога більше позитивних емоцій та хорошого настрою.

Саме на таку тематику була проведена кураторська година в 11 академічній групі куратором Хлистун Ольгою Анатоліївною. Студенти мали змогу ознайомитись з історією виникнення свята і висловити свою думку.

Є версія, що в давнину цей день вважався днем пробудження домового. Щоб його задобрити, домочадці готували смачні страви, а також веселі видовища і розіграші. З часом про домового забули, а традиція жартувати, розігрувати і обманювати залишилася. Як залишилася і приказка – першого квітня нікому не вірять.

У міжнародному календарі здавна, ще з XVI-го – XVII-го століття прописався один специфічний і популярний святковий день, який відзначається 1-го квітня – День сміху або ж День жартів і розіграшів. На думку студентки 11 академічної групи Гребень Галини: «Хороший жарт – це така штука, яка змушує нас з вами сміятися над самими собою». та Ткачук Ульяна вважає, що «саме сміх здатний викликати абсолютно щирі і справжні почуття і емоції, про які, на жаль ми можемо забути в повсякденній суєті, але завдяки яким ми отримуємо унікальну розрядку і потім справжнє відчуття спокою і умиротворення».

Так, сміється той – хто сміється останнім, і нехай цим останнім сьогодні опинитеся саме Ви.

Міні галерея


Лютий
Квітень