Конституція – основний закон держави та суспільства

  • Дата публікації: 30.03.2015

  27 березня 2015 року викладачем кафедри економічної теорії та комерційного і трудового права Ніженською І. В. для студентів першого курсу (11 група «Фінанси і кредит», 12 група «Економіка підприємства», 13 група «Маркетинг») проведено навчально-методичний семінар на тему «Загальна характеристика конституційного права України».
На семінарі було розглянуто конституційний процес в Україні, конституційно-правові відносини, їх особливості та структуру, підстави виникнення та зміни і припинення конституційно-правових відносин.
Навчально-методичний семінар проведений з метою підвищення якості освітньої та наукової діяльності, формування творчого підходу у студентів до оволодіння основами конституційного права України як провідної галузі системи національного права, стимулювання їх пізнавальної діяльності, активної роботи на семінарських заняттях. Для учасників навчально-методичного семінару були підготовлені роздаткові матеріали, запропоновані тренінгові завдання. Cтуденти приймали активну участь у проведенні семінару, задавали питання, а саме: Астрабська Ю. В. – «Які повноваження Верховної Ради України?», Беркун С. В. – «Назвіть основні Конституційні права та обов’язки людини і громадянина?», Скрипник М. В. – «Сформулюйте основні підстави, форми набуття та припинення громадянства України?».
Розглянувши основні питання семінару, учасники дійшли висновку, що Конституція України – складний, багатогранний політико-правовий документ держави і суспільства, результат консенсусу різних політичних сил щодо шляхів розвитку і методів розв’язання назрілих суспільних проблем.У зв’язку з цим першочергового значення набуває вивчення Конституції України як її Основного закону. Адже, саме знання, дотримання і виконання відповідних норм Конституції безпосередньо сприяють формуванню повноправного громадянина незалежної держави, який розуміє цінності демократичного світу, усвідомлює себе частинкою великого українського народу, що створив цю державу і є у ній єдиним джерелом влади.

Міні галерея


Лютий
Квітень