Податкова реформа-2015 року: огляд основних змін

  • Дата публікації: 28.02.2015

Поєднання теорії та практики в підготовці фахівців галузі знань «Економіка та підприємництво» є запорукою їх майбутніх професійних досягнень. Саме з метою забезпечення практичної компоненти у навчальному процесі традиційно викладачами кафедри економіки підприємства, фінансів та фінансово-економічної безпеки організовуються зустрічі з представниками фінансово-кредитних установ, організацій, підприємств.

Так, в рамках такої співпраці 26 лютого доцентом Міщук О.В. було організовано науково-методичний семінар з приводу роз’яснень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України», який мав назву «Податкова реформа-2015 року: огляд основних змін». Участь у цьому заході прийняли завідувач інформаційно-комунікаційним сектором Уманської ОДПІ Ожогіна Н.С., а також студенти та викладачі економічного факультету.Захід проходив у формі прямого відкритого спілкування, конструктивного діалогу, основну увагу було приділено ряду ключових податкових змін, які стосуються оподаткування доходів громадян – зарплат, пасивних доходів, пенсій, оподаткування майна, включаючи нерухомість, автотранспорт. Наталія Сергіївна детально зупинилась на особливостях визначення доходів та їх складу, веденню обліку та складанню звітності, порядку подання заяви, відповідальності платників.

У своїх виступах учасники семінару акцентували увагу присутніх на питаннях впровадження електронного адміністрування ПДВ, значних змінах в частині адміністрування єдиного соціального внеску, а також змінах в законодавстві щодо діяльності Державної фіскальної служби.

Колектив кафедри переконаний, що від співпраці теоретиків і практиків залежить ефективність професійної підготовки студентів – майбутніх спеціалістів у галузях економіки та висловлює подяку завідувачу інформаційно-комунікаційним сектором Уманської ОДПІ Ожогіній Н.С.

Міні галерея


Березень
Травень