Перший іспит – нові відчуття

  • Дата публікації: 22.12.2014

На економічному факультеті було проведено анонімне опитування студентів першого курсу після складання першого іспиту. За словами студента, складання іспитів це важка праця, за якою слідує радісна нагорода. “Іспити – це одне з життєвих випробувань. Складати іспити важко, але важче змусити себе готуватися до них. Здається, що в голові звалище формул, правил, текстів, різної інформації, а повної картини знань немає. Гарячково берешся то за одне, то за інше. Намагаєшся зібратися і регулярно займатися з предметів, які тобі потрібно здавати, а турбота про майбутній екзамен не зникає. І коли пройде іспит, ти розумієш, що найважче – це підготовка і як ти себе піднесеш до нього, який у тебе буде настрій. І при успішній здачі ти отримаєш таке задоволення, що всі життєві дороги відкриті перед тобою. Терпіння і труд все “перетруть”! “.

Кожен студент стає жертвою нових відчуттів: враження, хвилювання, страх, радість. Запитавши студента другого курсу, який вже відчув “дотик” першого екзамену, не довго думаючи, сказав: “Йдучи на перший іспит, я боявся, що будуть суворі екзаменатори, страх і надія на диво, було бажання показати свої знання, не підвести викладача, не розчарувати його. Виник страх, що не складу іспит і мені буде соромно не перед іншими, а перед самим собою, що не зміг. Але коли все закінчилося благополучно, то вийшов з університету з посмішкою по самі вуха. Зараз я навіть і не турбуюся, що не складу іспит, або виникнуть якісь проблеми. Ні! Все добре! Хвилюватися не потрібно!”

Ви молоді, начитані й розумні. Ви повинні усвідомлювати, що за вами майбутнє і що ви повинні бути готові до всього. Головне, не втрачати оптимізму і віри в себе.  

Кутащук Віка, студентка 12 групи

Міні галерея


Березень
Травень