Безкоштовні навчальні курси COURSERA розширюють можливості для студентів

  • Дата публікації: 09.12.2014

З’явилися нові можливості on-line навчання на безоплатній основі в різних сферах знань за допомогою найбільш відомого та успішного міжнародного освітнього проекту COURSERA, заснованого професором Стенфордського університету Д. Келлер.

Проект COURSERA охоплює близько 6,5 мільйонів зареєстрованих студентів по всьому світу та містить 626 курсів від 108 провідних університетів, таких як Принстонський, Стенфордський, Колумбійський, Пенсільванський та Единбургський університети, Університет Джонса Хопкінса, Каліфорнійський технологічний інститут, Університет Торонто та інші. Перевага цього проекту полягає в тому, що пропонуються не окремі лекції, а повноцінні курси, тести та підсумкові екзамени. Навчання безкоштовне.

Звичайно курси складаються з коротких відеолекцій (10-15 хвилин), контрольних завдань і фінального іспиту. Для повного розуміння матеріалу студенти повинні приділяти увагу самостійній роботі. Курси можуть проводитися за певним розкладом (тривалість – від двох тижнів до кількох місяців), а також проходити у вільній формі (час на освоєння матеріалу не обмежується). Іноді лектор відповідає на запитання (якщо заняття проходять у режимі реального часу). Успішним слухачам по завершенню курсів видаються сертифікати.

Навчання переважно ведеться англійською мовою, але багато лекцій супроводжуються субтитрами іспанською, французькою, рідше російською. Крім того, за сприяння Фонду Віктора Пінчука в рамках глобального партнерства з освітньою онлайн-платформою COURSERA, здійснено переклад певних популярних курсів українською мовою: http://pinchukfund.org/ru/news/10884/.

Більш детальну інформацію про on-line навчання на базі освітньої платформи COURSERA можна дізнатися за посиланням: https://www.coursera.org/

 

Міні галерея


Березень
Травень