Виїзний науково-методичний семінар

  • Дата публікації: 17.10.2014

Хто не знає свого минулого,

 той не вартий свого майбутнього

Й.В.Гете

Наше минуле – це досвід. Досвід, який ми переймаємо у своїх батьків, дідів, у свого народу. Без історії не має майбутнього.

Так, до дня козацтва на економічному факультеті було заплановано виїзне засідання науково-методичного семінару викладачів та студентів на тему: «Економіка та побут українського козацтва». Місцем проведення було обрано першу гетьманську столицю України місто Чигирин.

Це древнє місто, незважаючи на поважний вік, зберегло значну кількість архітектурних та культурних пам’яток, що до цих пір ваблять туристів з усіх куточків України. Зокрема, наші майбутні економісти разом з викладачами відвідали музей Богдана Хмельницького, де ознайомилися з військовою, державотворчою та зовнішньополітичною діяльністю вищезазначеного гетьмана.

Ще одним незабутнім враженням було відвідування Замкової гори та резиденції Б.Хмельницького. З історичних джерел відомо, що цей двір правив за резиденцію і наступним гетьманам – І.Виговському, Ю.Хмельницькому, П.Тетері та П.Дорошенку.

Наприкінці подорожі студенти доторкнулись до справжнього дива –  дуба Максима Залізняка, якому налічується близько 1100 років.

Загалом, молодь уважно слухала розповіді про минуле, активно брала участь в обговореннях. Всі учасники семінару отримали незабутні враження та були вдячні організаторам такого виду науково-методичного семінару.

Міні галерея


Лютий
Квітень