Участь представників економічного факультету у ІІ Національному форумі «Бізнес і університети»

  • Дата публікації: 28.10.2014

24 жовтня 2014 року Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» провів ІІ Національний Форум «Бізнес і університети», який зібрав разом понад 200 представників університетів, компаній, профільних органів влади, медіа, вітчизняних та міжнародних експертів.

ІІ Національний Форум «Бізнес і університети» був присвячений ключовим для України проблемам, а саме: налагодження ефективного партнерства між бізнесом та університетами, шляхи збалансування очікувань роботодавців та ВНЗ щодо підготовки фахівців, розвиток STEM-освіти для інноваційного розвитку України. Також розглядались питання: чи навчають університети підприємництву; як повернути випускників ВНЗ до малих міст, чи виживуть університети в епоху онлайн-освіти.

Учасниками форуму від університету були доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри маркетингу та управління бізнесом Чирва Ольга Григорівна, кандидат економічних наук, доцент Олійник Катерина Андріївна, завідувач інноваційним бізнес-інкубатором Омельченко Владислава та студентський декан економічного факультету Петрухіна Любов.

У рамках форуму «Бізнес і університети» вперше були представлені результати дослідження «Бренд роботодавця очима студентів: як привабити покоління У» та інтерактивна карта партнерств бізнесу та університетів в Україні (за підтримки компанії Microsoft Україна).

У рамках заходу виступили з доповідями міжнародні спікери: Жан-Юг-Шоша професор Університету Ліон – 2 (Франція), Олександр Романко старший науковий співробітник ІВМ (Канада).

Компанії та вищі навчальні заклади представили свої практики партнерства у напрямі підготовки спеціалістів, розвитку підприємницьких навичок, працевлаштування, впровадження онлайн-освіти. Окремі сесії, були присвячені практиці студентських бізнес-інкубаторів та освіті фармацевтів.

На секторальних сесіях форуму були розглянуті важливі аспекти партнерства між вищими навчальними закладами та бізнесом у банківському, фармацетивтичному та ІТ-секторах.

Не менш цікавою була панельна дискусія «Що дає новий ЗУ «Про вищу освіту» для розвитку партнерства бізнесу та університетів» в межах якої брали участь Перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, Голова комітету ВРУ з питань науки і освіти Лілія Гриневич, ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк.

Партнерами Форуму виступали компанії Міністерство освіти і науки України, Microsoft Україна, Київська школа економіки, Platinum Bank, Samsung Electronics Україна, European Business Association, Startup Ukraine, Перший діловий телеканал, PR Agency Newsfront, Видавництво Педагогічна преса.

Міні галерея


Березень
Травень