Міжнародна співпраця в розрізі угоди про асоціацію України з ЄС

  • Дата публікації: 10.10.2014

9 жовтня 2014 р. викладачами кафедри маркетингу та управління бізнесом було проведено круглий стіл, присвячений темі міжнародної співпраці в рамках угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Вище зазначений документ представляє собою договір, який дає змогу перейти від партнерства і співробітництва з ЄС до політичної асоціації та економічної інтеграції.

Серед низки питань, що були розглянуті, особливу увагу викладачі приділили основним вимогам законодавства ЄС щодо безпеки та якості вітчизняних товарів, зокрема які стосувалися маркетингових стандартів.

В процесі обговорення торговельно-економічних відносин України та Європейського Союзу жвава полеміка розгорнулась з питань відповідності українських товарів євростандартам та конкурентоспроможності їх на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Наприкінці зібрання усі учасники круглого столу дійшли висновку про необхідність встановлення для української економіки перехідного періоду (мінімум 10 років) для адаптації стандартів, норм України до вимог ЄС.

Результатом круглого столу було рішення надалі розвивати тематику пропаганди вступу України до Європейського Союзу, а також спільне рішення учасників провести розширений круглий стіл за участю інших кафедр та представників влади.

unnamed

Лютий
Квітень